Spre bucuria învățăceilor din Ilfov, căderile masive de zăpadă și vântul puternic ce au afectat sudul țării în aceste zile, i-au trimis în vacanță, mai devreme cu o săptămână. Prof. Gabriela Ilisie, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Ilfov (ISJ Ilfov), dă asigurări că suspendarea cursurilor nu va modifica structura anului de învățământ. 

Drumurile înzăpezite, traficul îngreunat și viscolul năprasnic, au închis porțile școlilor din Ilfov încă de luni, 27 ianuarie. Cu alte cuvinte, elevii care studiază în școlile generale sau în liceele de pe raza județului, au intrat în vacanță cu o săptămână înainte de prevederile calendarului activității educative. “Cursurile au fost suspendate începând de luni, 27 ianuarie 2014, unitățile de învățământ rămânând închise și joi, 30 ianuarie 2014”, ne-a spus prof. Gabriela Ilisie, inspectorul general al ISJ Ilfov. Cele câteva zile de relaxare le-au prins bine elevilor care trebuie să-și reîncarce acum bateriile pentru următorul semestru. Atunci când, pe lângă pregătirile intense din programa școlară zilnică, vor fi nevoiți să participe și la orele suplimentare. Nu vor fi supraîncărcați cu activități educative, dar vor recupera cursurile suspendate în această perioadă.  

“Deocamdată ne-am concentrat pe asigurarea siguranței elevilor și profesorilor, pe rezolvarea problemelor curente, prioritară fiind comunicarea cu unitățile de învățământ, pentru a clarifica aspectele ce țin de încheierea semestrului I al acestui an școlar. Este clar că urmează să se recupereze cursurile pierdute, conform unei decizii pe care Inspectoratul Școlar Județean Ilfov o va lua la începutul semestrului al II-lea după ce vom consulta și asociațiile de părinți. Acest mesaj l-am transmis permanent atât cadrelor didactice, cât și elevilor și părinților, pe care nu doar i-am informat cu privire la suspendarea cursurilor, ci am dorit să fie siguri că decizia pe care am luat-o a vizat în primul rând asigurarea securității elevilor, a personalului didactic și nedidactic din școlile județului Ilfov”,  explică  inspectorul Gabriela Ilisie.  

Vacanță de la 1 până la 9 februarie

Cursurile suspendate nu modifică structura anului de învățământ. De sâmbătă, elevii din Ilfov vor intra în vacanță așa cum prevede regulamentul. Și, dacă vremea le permite, vor reveni pe băncile școlilor pe 9 februarie. “Până atunci, situația școlară pe semestrul I va fi încheiată în condiții normale. Acolo unde ar putea exista și excepții, în cazul în care acest lucru nu poate fi realizat până vineri, 31 ianuarie, situația poate fi încheiată și în prima săptămână din semestrul al II-lea”, mai spune prof. Gabriela Ilisie, inspectorul general al ISJ Ilfov.