Cei mai frumoşi câini din România dar şi din alte opt ţări europene participă sâmbătă, la Bistriţa, la două expoziţii internaţionale, fiind înscrişi 1.300 de căţei din peste 80 de rase.

1.300 de câini, de toate vârstele, din 82 de rase, participă începând de astăzi la două expoziţii internaţionale organizate de Asociaţia Chinologică Bistriţa-Năsăud în parteneriat cu Primăria municipiului Bistriţa.

În prima zi a expoziţiei, au intrat în ring pentru arbitrare cele mai frumoase exemplare de câini din peste 80 de rase, la eveniment participând crescătorii din nouă ţări, iar ziua de duminică este rezervată în special crescătorilor de câni din rasa Ciobănesc Carpatin care vor participa şi la un concurs de selecţie a celor mai bune exemplare, informează mediafax.

„Anul acesta avem cei mai mulţi câini înscrişi în competiţie de până acum. Avem foarte mulţi reprezentanţi din Polonia care au venit cu exemplare extrem de frumoase de câini din rasele Samoyed şi Akita. Sunt înscrişi în cele două zile în competiţie 1300 de câini din 82 de rase. Vor avea loc pe lângă jurizarea clasică a celor mai bune exemplare şi concursul Junior Handler destinat copiilor între 8 şi 14 ani proprietari de câni, vor fi premiate cele mai frumoase perechi mascul – femelă aparţinând aceluiaşi proprietar, cel mai bun grup de creştere, cel mai bun pui, baby, veteran, cel mai bun junior în show şi cel mai bun câine al show-ului”, a declarat preşedintele Asociaţiei Chinologice Bistriţa, Matilda Ghubeş.

Competiţa de la Bistriţa este una dintre cele mai aşteptate evenimente din calendarul competiţional al crescătorilor de câini, prin participarea la expoziţii şi obţinerea de premii animalele devenind din ce în ce mai valoaroase şi mai scumpe. Preţul unui câine campion, în funcţie de rasă dar şi de premiile obţinute poate ajunge la 10.000 de euro.

Pentru a câştiga cât mai multe puncte şi simpatia juriului un al proprietar de câine s-a pregătit special pentru acest eveniment, asortându-se cu patrupedul la îmbrăcăminte şi papioane.

“Am fost deja în ring, s-a comportat ireporoşabil. Aşteptăm rezultatele. Acum e deranjat puţin de soarele prea puternic, dar este încântat să poarte papion”, povesteşte un proprietar de câini prezent la eveniment.

Organizatorii au pregătit şi un concurs pentru cel mai mâncăcios căţel aflat în concurs dar şi cel mai frumos câine al expoziţiilor va beneficia de un premiu deosebit. Premiile constau în cupe, medalii, produse de îngrijire şi hrană pentru animale.