Ziua de curăţenie naţională decretată în România pe 28 septembrie de responsabilii campaniei „Let’s do it, Romania!” nu a fost ocolită nici de comuna ilfoveană Găneasa unde, directorul şcolii gimnaziale nr. 1, profesoara Mia Techeru a mobilizat elevii şi cadrele didactice.

La acţiunea de strângere a gunoaielor au participat şi aleşii locali, primarul Marin Tudor, viceprimarul Vasile Lupu, poliţiştii postului de poliţie Găneasa şi comisarul şef de la Garda de Mediu Ilfov, Emil Grigore. 

De altfel, la Găneasa, protejarea naturii nu are loc doar o dată pe an, ci periodic prin acţiuni de voluntariat care includ înlăturarea deşeurilor şi plantarea plantelor sau a arbuştilor.

Nu în ultimul rând, elevii de la Găneasa învaţă rolul important al naturii în viaţa lor de zi cu zi şi prin  PIR (Proiectul pentru Învăţământul Rural) – Programul de Granturi Şcoală-Comunitate „Cavalerii naturii“. În cadrul proiectului elevii sunt informaţi în cadrul activităţii “Mediul în care trăim ne reprezintă”, ies pe teren în acţiunea “Ajutând natura, ne ajutăm pe noi”, popularizează păstrarea naturii prin campania “Micii ecologişti”, sau organizează parcul şcolar prin proiectul “Şcoala noastră, casa noastră”. Bravo, copii!