Mircea Geoană îl acuză, într-un comunicat de presă, pe premierul Ponta că a făcut afirmații mincinoase atunci când a declarat că senatorul ex-PSD i-ar fi cerut să-l desemneze ministru de Externe.

„Victor Ponta minte. Nu se poate abţine să nu mintă. Iar atunci când susţine, fără probe, că i-aş fi cerut să mă desemneze ministru de Externe, îşi dă doctoratul în minciună. Victor Ponta este doctor în minciună, iar titlul acesta se pare că nu i-l poate lua nimeni. Nici Carlo Collodi, autorul lui Pinocchio, nu şi-ar fi imaginat minciuni precum cele spuse de Victor Ponta”, susține Mircea Geoană în comunicatul amintit. El se întrebă, retoric, conform cărei logici a făcut premierul Ponta astfel de afirmații. „Şi apoi, care este logica lui Ponta-Pinocchio? Pentru că m-aş fi supărat pe el că nu m-ar fi pus ministru, m-a dat afară din partid?”, a adăugat Geoană. El a arătat că „Ponta-Pinocchio” trebuie să ştie că el a salutat public propunerea lui Mihnea Motoc şi apoi a lui Bogdan Aurescu, la Ministerul de Externe.

„Eu cred că trebuie să reclădim imaginea şifonată a MAE, după «Operaţiunea Diaspora», ai căror autori sunt Ponta, Dragnea şi Corlăţean, readucând profesionişti la conducere” , susține Geoană.

Toată această dispută a izbucnit după ce liderul PSD, premierul Victor Ponta a afirmat că între el şi Mircea Geoană a apărut o stare conflictuală, în momentul în care nu a dorit să îl numească pe acesta în funcţia de ministru de Externe, ci a optat pentru Bogdan Aurescu, deşi Geoană s-a oferit să-l sprijine din această postură.