Comuna 1 Decembrie pe coordonatele modernizării

La capătul primului său mandat, primarul comunei 1 Decembrie are cu ce se mândri. Deși a preluat de la predecesorul său o situație financiară dezastruoasă, în doar 4 ani, Gheorghe Petre a reușit să schimbe fața așezării, în bine. El nu vrea, însă, să se oprească aici. Își dorește un nou mandat, în care să ducă la bun sfârșit proiectele începute și să demareze unele noi. Totul, pentru modernizarea comunei și pentru bunăstarea concetățenilor săi.

Săptămâna trecută, am vizitat comuna ilfoveană pentru a afla de la primarul Gheorghe Petre ce planuri de viitor are. Și, pentru că alegerile locale bat la ușă, l-am întrebat câte dintre promisiunile făcute alegătorilor, acum 4 ani, au prins viață. „Trei sute la sută!”, ne-a răspuns, scurt, primarul. „Pentru că eu, acum 4 ani, nu le-am făcut nicio promisiune alegătorilor mei. Poate doar aceea cu introducerea liniei de RATB. Și m-am ținut de cuvânt! În rest, nimic. Nu am promis decât  respect! De aceea pot socoti că realizările noastre, ale mele și ale Consiliului local, ating acest procent”, a continuat Gheorghe Petre.

 

Un mandat prolific

Eu, unul, nu pot decât să fiu de acord cu spusele primarului. Pentru că faptele sale se văd la tot pasul, în localitate. Le vom trece în revistă, pe rând. Astăzi, de exemplu, vom vorbi despre modernizarea străzilor, amenajarea trotuarelor, a parcărilor, introducerea camerelor de monitorizare video și extinderea rețelei electrice și a celei de iluminat public. În numerele următoare, vom reveni cu alte și alte proiecte duse la bun sfârșit sau în curs de finalizare.

Așadar, să-l ascultăm pe primul gospodar al comunei 1 Decembrie: „După terminarea lucrărilor de canalizare, se lucrează la la asfaltarea și amenajarea trotuarelor și a parcărilor pe străzile Ion Barbu și Înfrățirii, pe o lungime totală de circa 500 m. Aceasta reprezintă doar o porțiune, pentru că mai avem lucrări de canalizare pe alt tronson al acestei străzi. Se desfășoară lucrări în zona blocurilor PR1, PR 2, PR 7, PK 27, PK 28, la trotuare, parcări, cu o suprafață de 2.400 mp și iluminat public. Plus sisteme de supraveghere video.  În Zona 3, cuprinsă între străzile Gloriei și Artiștilor, de asemenea, se lucrează la parcări, trotuare și iluminatul public cu lămpi LED. Tot acolo, în curând, vom amenaja și un parc cu loc de joacă pentru copii”.

 

Asfaltările continuă pe încă 10 străzi

Primarul ne-a vorbit și de amplul proiect de asfaltare a 21 de străzi, demarat anul trecut. Șase dintre ele erau de pământ, două pietruite și trei, betonate. Până în prezent, a fost terminată asfaltarea a 11 dintre străzile cuprinse în proiect, iar lucrările vor continua pe celelalte 10 rămase, cum ar fi Câmpului, Plopilor, Ion Barbu sau Înfrățirii. „Acum lucrăm pe strada Pinului, care va fi refăcută total, pentru că atunci, în 2009, când a fost asfaltată prima oară, bitumul s-a turnat direct pe pământ. Atunci nu s-a amenajat niciun fel de terasament și, de aceea, asfaltul s-a crăpat, au apărut gropi. Într-un cuvânt, s-a ales praful, la propriu! Când vom termina toate cele 21 de străzi, putem spune că străzile din 1 Decembrie vor fi asfaltate în totalitate. Acest lucru se va întâmpla cam pe la sfârșitul anului 2017, pe măsură ce vom finaliza și lucrările de canalizare”, ne-a povestit primarul.

 

31 de camere video veghează la siguranța cetățenilor

Un alt proiect benefic pentru cetățeni este și sistemul de supraveghere video. Până acum s-au montat 31 de camere în comună, iar sistemul este în probe. Chiar și așa, el și-a dovedit pe deplin eficacitatea. „Avem deja două cazuri în care polițiștii de la „crimă organizată” au identificat infractorii cu ajutorul înregistrărilor de pe camere noastre și i-au reținut”, ne-a precizat primarul Gheorghe Petre.

Iluminatul public se află și el în curs de extindere și modernizare. S-au montat lămpi LED pe strada Speranței, strada Morii, unde sunt extinse, totodată, și rețelele de alimentare cu energie electrică, și în zonele unde se amenajează parcările și locurile de joacă. Finanțarea acestor lucrări se face în proporții egale, câte 50%, de către primărie și compania ENEL.

Iată, așadar, o primă „felie” din activitatea remarcabilă a primarului Gheorghe Petre și a Consiliului local din comuna 1 Decembrie. Veți vedea, însă, în numerele următoare, și multe alte asemenea proiecte, unele finalizate, altele în curs de finalizare. Și, bineînțeles, vom vorbi și despre noile proiecte care și le propune Gheorghe Petre pentru mandatul următor. Pentru că, nu am nicio îndoială, un om cu o asemenea carte de vizită merită pe deplin să rămână în fruntea comunității pe care a condus-o, cu chibzuință, în ultimii 4 ani…