Data de 10 iunie coincide cu data la care buftenii au decis schimbarea în bine. Fostul primar Ion Stoica (PP-DD) şi-a pierdut funcţia deţinută în faţa candidatului PNL Gheorghe Pistol.

Noul primar, care şi aşteaptă numirea în funcţie, a câştigat alegerile, obţinând 48,28% din voturile buftenilor, care s-au prezentat la urne într-un număr record de 10.637 de alegători. Cu cele 5.136 voturi obţinute în unicul tur de scrutin, Gheorghe Pistol devine cel mai votat candidat din Buftea. Victoria a fost atât de clară încât principalul său contracandidat, Ion Stoica, a decis să elibereze biroul încă din noaptea alegerilor.

Incidente la vot în Buftea

Votarea nu s-a petrecut fără incidente, dar  nu sunt mulţi cei care ştiu de ele. Jurnalul de Ilfov vă ţine la curent cu toate dedesubturile.

Conform unor surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, la ora 18, în data de 10 iunie a.c., Ion Stoica era convins că va rămâne primar pentru încă patru ani. Asta şi datorită „echipei” de campanie de care s-a înconjurat, care a preferat ca şi în ceasul al 12-lea să-i sufle în coarne edilului. 

Realitatea a venit peste el ca un trăznet, când la ora 19, câţiva apropiaţi ai lui Ion Stoica,  mai coerenţi şi pragmatici, i-au adus la cunoştinţă că nu are nicio şansă. Mai mult i s-a comunicat că, „dacă nu bagă mâna în buzunar, rămâne de căruţă”. S-a decis „stimularea” alegătorilor indecişi, sau care nu au participat încă la vot, iar suma promisă fiecărui votant a fost de 200 Euro.

Confirmarea celor afirmate mai sus vine din faptul că la orele 20-20:30, toate secţiile de votare considerate „sensibile”, au fost asaltate de votanţi care doreau într-un mod cât se poate de vehement să-şi exercite dreptul de vot, cu toate că la secţiile de votare era deja coadă, formată şi din votanţi oneşti şi „nestimulați” .

La secţia numărul 6, aflată în Şcoala Generală Nr. 2 din Buftea, la orele 20:30, s-a prezentat însuşi fostul primar Ion Stoica, în fruntea unui grup de alegători format din aproximativ 250 de persoane. Aceștia au încercat să intre în secţia de votare, neluând în seamă faptul că deja era coadă şi că înăuntru erau persoane care votau şi a declarat cu un ton superior că „aceştia sunt cetăţeni din Buftea şi TREBUIE să voteze”. A fost refuzat politicos, iar unul dintre candidaţi, care-şi exercita dreptul de ob-servator oficial al procesului de votare, i-a spus că „șleahta” trebuie să se aşeze la rând ca toţi ceilalţi şi vor vota dacă mai apucă, dată fiind ora îna­intată.

Ion Stoica a luat foc, a proferat ameninţări, a urlat că este primarul oraşului şi că dacă va mai ieşi primar pentru încă un mandat, va avea grijă personal să-l distrugă pe Richard G. din Buftea, cu tot cu afacerea sa. După ce i s-a adus la cunoştinţă că de facto nu este primar, ci la fel, un simplu candidat, a fost scos afară, cu tot cu mulţimea care-l însoţea, la acest efort participând şi forţele de ordine prezente.