După maratoane electorale făcute pe străzile comunei de către toţi cei 9 candidaţi la primărie, duminică, 10 mai, secţia de votare din Ghermăneşti a fost neîncăpă-toare. Poate părea incredibil, dar şi-au exercitat votul aproape toţi cetăţenii comunei care dispun de acest drept.
Chiar de la prima oră, lumea a fost prezentă în număr uriaş la urne. Ba că se grăbeau să plece din localitate, ba că plecau la serviciu, ba că aşa se trezesc ei, locui-torii din Ghermăneşti au fost prezenţi la… datorie. Forfotă mare, discuţii pe la colţ de stradă, care mai de care era încrezător că se produce schimbarea mult aşteptată. Şi s-a produs. Dintre cei 9 candidaţi: Radu Drăjneanu (PNL), Dumitru Vasile (PDL), Dumitru Ion (PNŢCD), Marinescu Niculae Marian (Partidul Verde), Matei Florin (PPDD), Paniş Ionel (PPPS), Iulian Postovaru (UNPR), independentul Muşat Apostol şi, nu în ultimul rând, Marian Oancea (PSD), tocmai cel din urmă a fost cel dintâi ales. Că aşa e-n… politică. Şi aşa stă scris şi în Biblie. Aşa a ales populaţia. Aşa s-a votat. Aşa să fie! Într-o scurtă convorbire telefonică pe care am avut-o cu dl primar ales, dl Oancea Marian, am aflat că-şi va da tot interesul să fie în acordul cetăţenilor şi să facă în aşa fel încât să le fie din ce în ce mai bine. Despre proiecte însă, este mult prea devreme să discutăm. Se aşteaptă întâi constituirea noului consiliu, ce va avea loc, se speră, la mijlocul săptămânii viitoare, eveniment urmat de validarea consilierilor. Este vorba despre 15 consilieri care îşi aşteaptă numirea legală în funcţie: de la PNL – Anghel Mihai, Andrei Ion, Manea Eugen şi Stan Niculae, de la PDL – Dumitru Vasile, Voicu Adrian, Puzderică Stelian, Gheorghe Daniel şi Ghinea Ştefan, de la PSD – Marian Oancea – care va prelua funcţia de primar, apoi Pavel Sile, Zaha-ria Dănuţ Vasile, Dinu Petruţa, Stanciu Aurică, Andrei Ion şi Lixandru Cristian Marius. Cu mici modificări ulterioare, ei sunt cei care vor sta în fruntea comunei Snagov, 4 ani de acum înainte, ei sunt cei pe care locuitorii se vor baza, cei care se vor îngriji, atât la propriu cât şi la figurat, de prosperitatea comunei care a cam lăsat de dorit în ultima perioadă.
„Deşi pare greu, sper şi cred într-o echipă PSD – PNL (primar – viceprimar), care să dea roade. Nu văd de ce nu ar fi aşa. Toţi am votat pentru schimbare. Îi recu-noaştem victoria dlui Oancea şi sunt convins că va fi un primar aşa cum îşi doreşte lumea”, mi-a mărturisit, modest, în câteva cuvinte, dl Mihai Anghel, unul dintre consi-lierii aleşi şi viitorul viceprimar al comunei, „dacă se respectă protocolul”, cum spune domnia sa.