Lăsat pe dinafara lotului na­țio­nal de gimnastică, după ce antrenorii au spus că nu este pregătit pentru a intra în concurs la Londra, multiplul campion Marian Drăgulescu luptă din răsputeri pentru ca, în ultima clipă, să ajungă totuși la Jocurile Olimpice. „Sunt dezamăgit, mai ales pentru că am o șansă reală la sol. Exerciţiile pe care le-am prezentat în continuare sunt exerciţii de top, de prima treaptă a podiumului. Mi se pare nedrept pentru că mi se ia o șansă nu numai mie, ci și românilor, de a lua încă o medalie. Fac un apel la domnul prim-ministru Victor Ponta, la domnul președinte interimar Crin Antonescu, la doamna Andronescu, la doamna Tocală, la COSR, să se facă o comisie, să se uite la munca mea, la exerciţiile prezentate și să se ia o hotărâre în acest sens”, a spus Drăgulescu. „Eu dacă intru în echipă aduc un plus și șansa la medalia olimpică la sol. Colegii mei de echipă au făcut în perioada asta mult mai multe greșeli decât mine. Notele de la sol și sărituri ar aduce cel puţin un punct echipei. E un plus. De ce să nu profităm?”, a adăugat el.

Gimnastul a menţio­nat că nu știe cine are șanse mai mari și mai reale decât el. „Dacă nu eram pregătit, da… Nu știu dacă colegii au ceva în plus faţă de mine. Acum sunt în formă, acum pot. Fizic mă simt foarte bine. Pentru mine nu există nu pot, trec peste orice obstacole, ca dovadă am ajuns într-o lună și jumătate la un exerciţiu care poate obţine o medalie. În momentul de faţă cred că nu-și au locul orgoliile. La gimnastică suntem vai de capul nostru, la masculin, pe plan mondial nu-mai eu am urcat pe prima treaptă. Și așa suntem o ţară mică, cu sportul mai ieșim afară”, a mai spus Drăgulescu.

Președintele Federaţiei Române de Gimnastică, Adrian Stoica, a declarat, într-o conferinţă de presă, că se poate face o modificare în echipă până cu o zi înainte de începerea concursului.


Coincidență ­incredibilă 

În momentul maratonului de la Londra, distanța fiind de 42,195 de km, Constantina Diţă va avea 42 de ani și 195 de zile.