Consiliul Județean Ilfov (CJI) rămâne consecvent politicii publice privind investițiile în grădinițele cu program prelungit și, împreună cu Primăria și Consiliul Local Bragadiru, a construit o grădiniță cu o capacitate de 180 de locuri.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print, nr. 427

Imobilul de 700 de metri pătrați are șase săli de clasă, grupuri sanitare pentru fiecare clasă în parte (pentru fete și pentru băieți), cabinet medical, sală de mese, oficiu pentru încălzit hrana și cameră tehnică dotată cu centrală. Sălile de clasă sunt mobilate modern, cu mese, scaune, dulapuri și pătuțuri, dar și cu televizoare, videoproiectoare și table interactive. Valoarea totală a lucrărilor s-a ridicat la 3.083.839 lei, din care 2.775.455 lei a reprezentat contribuția Consiliului Județean.

CJI a mai investit până acum în grădinițe cu program prelungit, la Ciolpani, Ciorogârla, Corbeanca, Mogoșoaia, Ștefănești. În perioada urmatoare, Consiliul Județean are în plan să construiască imobile pentru programul ”Școala după Școală”.
Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, a declarat că încă de la începutul mandatului și-a propus cel mai modern sistem de educație din țară, din punct de vedere al infrastructurii. ”Am mai inaugurat încă o grădiniță, din șirul celor cu program prelungit, construite de când am preluat șefia Consiliului Județean Ilfov (CJI). Am construit într-un ritm mai rapid decât a fost pregătit să ne asigure personal Inspectoratul Școlar și Ministerul Educației. Oricum, ne bucurăm că avem cadre școlare în toate unitățile de învățământ. Dacă în cele două mandate prioritatea mea a fost să construim grădinițe cu program
prelungit, pentru mandatul următor pregătim un alt obiectiv foarte important: Programul «Școala după școală». La început am vrut un loc în grădinițe pentru fiecare copil, acum ne dorim ca fiecare elev din clasele 1-4 să aibă un loc în programul «Școala după școală».“