Festivalul organizat pentru sărbătorirea zilei comunei Gradiștea, de către Consiliul Local și Primăria Grădiștea, a avut loc pe 20 iunie. Timp de mai bine de 8 ore, mii de localnici, și nu numai, au profitat de ziua liberă, oferită de Rusalii, și s-au distrat, cu mic cu mare, pe terenul amenajat special, ca în fiecare an, între Biserica nouă, sediul nou al Primăriei și sediul vechi al instituției.

A patra ediție a acestui festival a debutat cu invitați binecunoscuți publicului – precum Nicu Paleru, Ileana Ciuculete, Constantin Enceanu, Iuliana Zlatov, Dan Cernovădeanu, Formația Cristal, Heaven și Glance, Dj Sava și Raluka, Talisman (Alin Oprea). Amfitrion a fost Marius Văduva, care a interpretat cover-uri după piese cunoscute românești și internaționale. 

Poate cel mai apreciat moment a fost acela în care cântărețul de muzică populară, Constantin Enceanu a coborât în mijlocul grădiștenilor și i-a convins să se prindă în hore. Asta numai după ce Ileana Ciuculete i-a ”îmbiat” cu gustoasa ei ”ciorbă de curcan”.

În tot acest timp, pentru cei mici au fost pregătite gonflabile uriașe și trambuline, tiribombe, spații pentru tras la țintă. Foamea a fost potolită cu mici și carne la grătar, iar setea – cu apă, sucuri și bere. Pentru desert – vată de zahăr și popcorn dulce.

 

Diplome pentru cuplurile cu ani mulți

 

”Este o sărbătoare, un moment de destindere, care din an în an iese tot mai bine și la care participă tot mai multă lume. Mă bucur că și cei în vârstă vin aici, să socializeze, altfel neavând ocazia. Iar asta este un lucru foarte bun. Tradiția oferirii de diplome cuplurilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie a fost continuată și în acest an, chiar dacă față de anii trecuți, numărul cuplurilor este mai mic. Spre exemplu, la prima ediție au fost peste 50 de cupluri, din 10 generații.

Este un efort deosebit al Consiliului Local și Primăriei Grădiștea pentru pregătirea acestui eveniment, dar nu trebuie să uităm de sprijinul oferit de Jandarmerie, Poliția din Ilfov și de serviciul de ambulanță”, ne-a declarat primarul localității, Mihail Toma, care, ca o gazdă primitoare a petrecut și el ore bune în mijlocul petrecăreților!

Tot evenimentul s-a încheiat cu un foc de artificii și cu bucuria celor care au participat!