Petrăchioaia s-a transformat duminică, 26 iunie, într-un adevărat tărâm al distracției. Primarul Mihai Dobre le-a pregătit localnicilor o zi specială, dedicată în exclusivitate distracției, cu prilejul Zilei Comunei, eveniment organizat de Primăria Petrăchioaia și Consiliul Local.  

 

Nume mari ale muzicii autohtone au urcat pe scena de la Petrăchioaia, la cea de-a cincea ediție a Zilei Comunei. Așa cum și-a obișnuit consătenii, edilul Mihai Dobre a adus, din nou, la Petrăchioaia, o parte dintre cei mai valoroși artiști autohtoni, din toate timpurile. Interpreți care trec toate frontierele de gust și stil, au cântat și i-au încântat până și pe cei mai pretențioși invitați, într-un spectacol de excepție, care a durat de la ora 16.00 până la miezul nopții. În tot acest timp, alături de primar, în mijlocul sărbătoriților au fost și toți cei 11 consilieri locali PNL și consilieri județeni. Spectacolul a fost prezentat de Rocsana Marcu și Silviu Lăpădat.

 

* Artiști de seamă, distracție cât cuprinde

 

Primarul Mihai Dobre a dovedit, încă odată, că își dorește cu ardoare să facă din comuna pe care o administrează, una mai frumoasă și mai prosperă, promovând cultura, arta și valorile culturale. La Ziua Comunei Petrăchioaia, edilul i-a felicitat pe localnici și le-a adresat urări de suflet, liniște, bucurie și speranță, prin cântecele frumoase ale marilor artiști pe care i-a avut ca invitați. Printr-un repertoriu romantic, dance, pop rock și popular extrem de vast și o interpretare impecabilă care a adus un plus de distincție, “ciocârlia” cântecului popular românesc, Maria Ciobanu, excentricii Gipsy Casual, “vocea României”, Oana Radu, îndrăgitul manelist Adrian Minune, renumiții artiști Cristi Rizescu, Ionuț și Doinița Dolănescu, Andreea Bălan și Leonard de la Petrăchioaia au avut o rezonanță deosebită în inimile petrecăreților. Cu mic cu mare, copii, tineri și bătrâni s-au prins în hore, sârbe și au fredonat versurile melodiilor lor preferate în acord cu soliștii, pe ritmuri de dans. De ziua lor, o mulțime de localnici ai comunei Petrăchioaia, s-au lăsat purtați de ritmurile muzicii de calitate.

 

* Maria Ciobanu, cântăreață de muzică populară: “Primarul să fie mereu aproape de inima și sufletul dvs.!”

 

Mulțumesc domnului primar Mihai Dobre pentru invitație și pentru că mi-a oferit prilejul să mă întâlnesc cu dumneavoastră, astăzi, la ceas aniversar! Mă simt onorată. La mulți ani! Să vă trăiască primarul și să fie mereu aproape de inima și de sufletul dumneavoastră!”. Acesta este mesajul de felicitare pe care renumita interpretă de muzică populară Maria Ciobanu, a ținut să-l transmită sărbătoriților. Gândurile însoțite de cele mai bune urări ale folcloristei, au venit la încheierea momentului său artistic prin intermediul căruia a făcut un popas printre trăirile vieții, aprofundând dulcea iubire cu dorurile și nostalgiile ei.       

 

* Surprize dulci

 

Momentul aniversar nu s-a limitat doar la un superb program artistic. Copiii au avut la dispoziție un parc de distracții, amenajat special pentru ei. Bula pe apă, trenulețul, toboganele gonflabile, trambulina elastică, umbreluțele sky lift, boxing champion sunt doar câteva dintre numeroasele spații de agrement destinate micilor invitați de seamă. Micii au sfârâit pe grătare, berea, apa, sucurile și înghețata i-au răcorit pe petrecăreți într-un mod natural și delicios. Nu au lipsit nici dulciurile, unele mai apetisante decât altele și nici târgul cu produse de artizanat.

 

* Un superb foc de artificii a încheiat ziua festivă

 

După numeroasele ore de muzică, dans, voie bună, mâncare și băutură la discreție, la miezul nopții, în înaltul cerului a fost admirat un feeric foc de artificii. Vă lăsăm pe dumneavoastră, dragi cititori, să admirați imaginile care demonstrează splendoarea unei aniversări de neuitat. La mulți ani, Petrăchioaia! La mulți ani, frumoși și buni, tuturor sărbătoriților!

    

* Primarul Mihai Dobre: “Vă iubesc! Sunt și voi rămâne un om al faptelor bune”         

 

“Este o zi în care, mai mult decât oricând, îmi îndrept gândurile cele mai alese către localnicii comunei noastre. Având în vedere că localitatea noastră este ocrotită de Sf. Petru și Pavel, prăznuiți pe 29 iunie, câtă vreme voi la conducerea așezării, voi sărbători comuna și cetățenii ei, în fiecare an, în ultima duminică din iunie. Sunt mândru că sunt român și că administrez o localitate cu oameni atât de minunați, gospodari desăvârșiți și buni creștini. De aceea, îi sărbătoresc mereu, cu dragă inimă și mă străduiesc să le fac ziua cât mai frumoasă, mai deosebită. Pentru ocrotirea lor și a întregii așezări, am deschis evenimentul de astăzi cu o slujbă de binecuvântare, săvârșită de preoții noștri. Apoi am început spectacolul pe care-l încheiem târziu, în noapte, cu foc de artificii. La mulți ani, Petrăchioaia! La mulți ani tuturor cetățenilor acestei comune! Vă iubesc! Sunt și voi rămâne un om al faptelor bune”, a spus primarul Mihai Dobre.