Scoruri „la indigo”, în meciurile ilfovenelor din Liga I

Nici nu știu ce să mai cred. Prestaţia echipelor ilfovene din Liga I este total nesatisfăcătoare. Ceva scârţie, dar nu știu ce. Jucătorii celor două formaţii nu joacă chiar rău, dar pierd dezamăgitor partide pe care dădeau impresia că le stăpânesc.

În meciul cu Pandurii Târgu Jiu, disputat în deplasare, pe stadionul de la Turnu Severin, FC voluntari părea că a ieșit din pasa neagră în care se aflase în primele 13 etape. Cu un moral ridicat, după prima victorie în Liga I, cu Petrolul, ilfovenii au început foarte bine partida cu gorjenii. Dinu Todoran (37 de ani), aflat în mare formă, a fost protagonistul celor de la Voluntari. El a fost foarte aproape de a deschide scorul, dar a tras în bară, după ce a rămas într-o poziţie excelentă. Veteranul ilfovenilor nu a mai ratat în minutul 13, când Novac a centrat de pe dreapta. Tot Todoran putea chiar să dubleze avantajul echipei lui Mulţescu, însă Mingote i-a salvat pe gorjeni. Lucrurile păreau să se îndrepte spre bine pentru „marinarii” de Voluntari, dar, cu 8 minute înainte de finalul primei reprize, Răduţ a egalat. Faza golului l-a avut la bază pe Nicoară, care a driblat doi adversari în careu, i-a pasat lui Răduţ, iar acesta a șutat perfect, pentru 1-1.

 

Ratări și un portar neinspirat

În repriza a II-a FC Voluntari putea să revină la conducerea meciului, dar Adrian Bălan a ratat singur-singurel cu portarul Pandurilor, Mingote. Lovitura de graţie pentru ilfoveni le-a fost dată de golgheterul Ligii I, Ioan Hora, care a profitat de o gafă a portarului Ioan Botaș, care a respins în faţă o lovitură liberă. Astfel, atacantul gorjenilor și-a consolidat poziţia de cel mai bun marcator al campionatului, cu 9 reușite. Pandurii au ajuns la 30 de puncte, după 16 etape și ocupă locul al doilea în clasament, la doar 3 puncte de liderul Astra. În timp ce FC Voluntari rămâne pe același blestemat loc 13.

 

1-2 la pătrat, pentru Concordia

În numai 4 zile, cealaltă ilfoveană din primul eșalon fotbalistic, s-a confruntat și ea cu fatidicul scor de 1-2. O dată în optimile Cupei României, cu CSMS Iași, iar a doua oară în meciul din campionat, cu ASA Târgu Mureș. Astfel, vulturii nu au mai reușit să repete figura frumoasă de la Iași, chiar dacă a deschis scorul, în minutul 27, prin Florin Răsdan, un jucător care promite. Au urmat două ratări cât roata carului ale lui Purece și Răducanu, când vulturii ar fi putut rezolva partida. Ilfovenii au mai rezistat până în minutul 50, când ieșenii au înscris prin Bădic. După alte 5 minute, Frăsinescu a stabilit rezultatul final. Scorul putea fi mult mai mare, ieșeanul Creţu semnând ratarea meciului, în prelungiri.

Scenariul s-a repetat sâmbătă, în întâlnirea cu ASA Tg. Mureș. De data aceasta, cei care au deschis scorul au fost mureșenii, tot în minutul 27, prin Brandan. 14 minute mai târziu, Serediuc a egalat, după o fază superbă, în care jucătorul ilfovean a driblat mai mulţi adversari. Concordia a pierdut meciul în minutul 90, prin golul marcat, când nimeni nu se mai aștepta, de Ousmane N’Doye. După cum a jucat, Chiajna ar fi meritat un punct, dar se pare că ghinionul le urmărește pe ilfovenele din Liga I.