Momentele frumoase în viaţă ne vin tuturor atunci când nu ne aşteptăm şi în cazul reportajelor se întâmplă la fel. Fiind în trecere prin Gruiu am văzut îmbulzeală în faţa căminului cultural „Ştefan Iordache”. Am parcat şi mare mi-a fost mirarea să văd că o parte a trupei de actori şi interpreţi ai teatrului de revistă „Constantin Tănase” poposise la Gruiu. Am intrat în sala plină ochi şi pe scenă evoluau „greii” Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, în mare formă amândoi, stârnind ropote de aplauze şi câţiva ochi înrouraţi  de lacrimi ai unor bunici din primul rând. Pentru cei care locuiesc aproape de teatre, e greu, uneori să-şi imagineze ce reprezintă pentru cei care nu au teatrul la îndemână, să-i vadă „în carne şi oase” pe artiştii scenei româneşti.


A urmat Valentina Fătu, interpreta Daniela Cristea, Lilia­na Mocanu într-un superb costum de Maramureş şi apoi „modestul” Alin Gheor­ghişan. Spun modest pentru că Alin are o carieră im­presio­nantă ajungând să joace în music-halluri şi pe Broadway. Piesa „Tu nu vezi cerul” pe care Alin Gheorghişan a interpretat-o a umplut sala de sensibilitate, iar la piesa următoare, cu ritmuri de discotecă, vocea pătrunzătoare a ridicat tineretul de pe scaune pentru dans. Păcat că un talent ca Alin Gheorghişan este atât de puţin mediatizat…


Paula Rădulescu mi a adus aminte de vesti­tele surori Kessler dar şi de sceneta cu „Vrăbiuţa şi Elefantul”, interpretată alături de Toma Caragiu şi Mircea Dia­conu. Plecăciune pentru prestaţia plină de eleganţă a domniei sale! După un moment de can-can, dans fluierat admirativ de public a urmat Cristina Stamate „cea fără de vârstă”, plină de vervă şi cu umor acid. „Cireaşa de pe tort” din punct de vedere umoristic au constituit-o Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru ale căror poante şi săgeţi ne au distrat pe toţi.


Seara s-a încheiat cu o altă voce specială, Radu Ghencea. ­Cover-ul „That’s amore” (Asta-i iubirea) ne-a adus aminte de Dean Martin care a lansat piesa în 1953 şi nu mică mi-a fost mirarea când un cuplu de 20-21 de ani îşi dansa frumos iubirea în sală.

Frumoasă seară!
Fotografii: ­Cristina Bunea