Grupare de hoți destructurată
Grupare de hoți destructurată

Cu ocazia desfășurării unor activități investigativ operative, pe 3 iulie a.c., în jurul orei 05.00, polițiștii structurii flagrant din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Ilfov împreună cu polițiștii orașului Popești-Leordeni au depistat în flagrant, în orașul Bragadiru, 3 persoane, cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, cu domiciliile în județul Dâmbovița și în București, având asupra lor mai multe bunuri, respectiv centrale termice, biciclete scule electrice și role de cablu.

De asemenea, polițiștii ilfoveni au pus în aplicare 2 mandate de aducere privind 2 bărbați, posibili participanți la fapte.

Din cercetările și investigațiile efectuate a rezultat că în perioada 29 mai a.c. și până în prezent, persoanele în cauză ar fi comis mai multe infracțiuni de furt calificat din imobile aflate în construcție, în mai multe localități din județului Ilfov, de unde ar fi sustras mai multe bunuri, respectiv centrale termice, biciclete și diferite scule folosite în construcții.

În urma probatoriului administrat, polițiștii de investigații criminale din Ilfov, au dispus reținerea pentru 24 de ore față de cei 5 bărbați, urmând ca aceștia să fie prezentați procurorului de caz,  din cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, cu propuneri de luare a măsurilor preventive.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

UPDATE – Pe 4 iulie a.c.,  polițiștii ilfoveni de investigații criminale au pus în aplicare alte două mandate de aducere, în cauză fiind vorba despre alți 2 bărbați.

Fiind în continuarea cercetărilor și ca urmare a probatoriului administrat, polițiștii ilfoveni au dispus reținerea pentru 24 de ore față de cei 2 bărbați bănuiți de comiterea infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

La aceeași dată, toate cele 7 persoane în cauză au fost prezentate procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, care a dispus măsura controlului judiciar pentru 3 dintre acestea, iar celelalte 4 persoane au fost  prezentate  judecătorului de drepturi și libertăți, care a dispus arestarea preventivă pentru 3 persoane și măsura controlului judiciar pentru o persoană.