Fostul căpitan al echipei naţionale a României, în prezent manager tehnic şi finanţator al grupării FC Viitorul, Gheorghe Hagi, nu ar accepta postul de ministru al Sportului pentru că, pe termen scurt şi mediu, îşi doreşte să fie antrenor.

Întrebat dacă ar accepta postul de ministru al Sportului, Hagi a răspuns: „Nu, eu mi-am luat drumul meu. Pe termen scurt şi mediu doresc să îmi dezvolt clubul, îmi place meseria de antrenor. Nu m-am gândit niciodată la o funcţie administrativă, chiar dacă au fost întrebări despre funcţii la federaţie, la minister sau în altă parte, eu niciodată nu m-am gândit, pentru că nu am crezut că sunt pregătit pentru aşa ceva. Nu e momentul să se discute cu mine lucrurile astea, pentru că, pe termen scurt şi mediu, vreau să fiu antrenor”. El a explicat că în ultimii ani a făcut parte din administraţia clubului Viitorul şi acum, după ce a revenit pe banca tehnică, a realizat că munca de antrenor este cea care îi place. „Momentan, îmi ajunge cât am făcut la club în administraţie. Am învăţat, dar acum am revenit antrenor şi aici mă simt ca peştele în apă, aici îmi place“, a precizat Hagi.

De la Rege pentru Președinte

Fostul căpitan al echipei naţionale a României, Gheorghe Hagi, a declarat, într-o conferinţă de presă, că sportul trebuie să fie o prioritate pentru preşedintele ales, Klaus Iohannis. „Ca gând personal, doresc un preşedinte care să treacă sportul ca prioritate. Să îl organizeze (n.r. – sportul) cu primul ministru, cu Parlamentul, astfel încât să ne facă tuturor plăcere să trăim aici. Pentru că toţi vrem să ne fie mult mai bine şi să ne facă plăcere să trăim acasă. Şi cum se face în orice ţară dezvoltată, trebuie să se investească în segmentele sociale cultură, sport şi sănătate. Pentru că menirea acestor segmente este să formeze oameni competitivi care să facă bine şi să reprezinte ţara. Aceste trei segmente trebuie să fie o prioritate pentru preşedinte şi pentru tot ce vine în România de acum încolo. Şi atunci, probabil că o să ne facă plăcere să trăim într-o Românie în care se fac lucrurile, cum a spus, lucrurile bine făcute”, a spus Hagi.

Tehnicianul a menţionat că este nevoie de un proiect clar şi concis, care să ridice sportul românesc. „În sport trebuie să finanţăm, să sprijinim, pentru că aşa fac şi nemţii, şi americanii, şi francezii. Cu lege, cu finanţare, cu lucruri clare şi concise, pentru că ceartă există întotdeauna, dar nu cred că putem progresa foarte tare aşa. Trebuie făcut un proiect, toţi împreună, că nu o să facă numai dânsul singur“, a adăugat el.