Așezarea astrală ne influențează starea de sănătate. Pe viitor însă, bolile vor fi detectate de articolele vestimentare pe care le vom îmbrăca.

Cercetătorii de la Facultatea de Științe și de la Centrul de Optică, Fotonică și Laser din cadrul Universității Laval, din Quebec, Canada,  au creat hainele inteligente, capabile să ne monitorizeze starea de sănătate și să ne avertizeze asupra tulburărilor. Datorită senzorilor integrați în fibrele textile, articolele vestimentare vor preveni accidentele cardiovasculare și vor alerta cadrele medicale, care acordă asistență de urgență. Ele vor capta informații biomedicale pe care le vor transmite, prin intermediul unor dispozitive de comunicații fără fir, celui mai apropiat spital de urgență. De asemenea, acestea vor avea instalat un releu care va controla ritmul cardiac și va alerta medicii din sistemul de urgență, dacă purtătorul face infarct în timpul somnului.

Îmbrăcămintea va face posibilă localizarea copiilor pierduți

 

Astfel de haine vor fi confecționate și pentru copii, acestea putând localiza micuții pierduți sau răpiți. Acestea vor fi fabricate din fibră textilă, peste care se vor suprapune mai multe straturi fine de cupru, polimeri, sticlă și argint. “Hainele vor putea să capteze diverse tipuri de informații, precum concentrația de glucoză din sânge și activitatea cerebrală, sau să analizeze mișcările și coordonatele spațiale. Mai rămân, însă, de pus la punct câteva detalii, înainte ca aceste haine inteligente să fie comercializate. Este vorba de conectarea lor la o rețea fără fir, problema alimentării electrice și, deosebit de important, asigurarea posibilității spălării acestor textile, care trebuie să fie rezistente la produsele conținute în detergenți”, explică prof. Younes Messaddeq, coordonatorul grupului de cercetători care au creat hainele viitorului.