Scriam în edițiile anterioare despre inițiativa fraților Vlad și Ovidiu Parfene, proprietarii complexului “Two lakes, Two brothers”, de a organiza periodic concursul de pescuit “Help for Children”, al cărui scop este întrajutorarea copiilor cu grave probleme medicale. Astfel, toate încasările, precum și donațiile obținute în urma acestor concursuri sunt destinate tratării unor copii bolnavi de pe teritoriul județului Ilfov. Ajuns la a cincea ediție,  concursul își propune în urma competiției ce se va desfășura între 13 și 15 iunie, să ajute trei copii din comuna Periș. Suntem în măsură să vă prezentăm două din aceste cazuri.

Pe strada Îngerașilor, la numărul 1, în Periș, locuiește  Daniela Florea. Mama ei a murit la puțin timp după naștere și nu a aflat cumplita năpastă care s-a abătut pe capul fiicei sale. Ea a fost diagnosticată cu o boală cumplită: tetrapareză spastică, însoțită de un retard mental de gradul 1. Din acel moment a fost luată în îngrijire de bunica ei. Împreună cu cealaltă fiică a ei, mătușa Danielei, au început lupta cu cumplita maladie. După mai bine de 5 ani de tratamente și ședințe de recuperare au reușit prima performanță: Daniela stătea pentru prima oară în funduleț. Acum Daniela are 16 ani și este într-o stare aproape vegetativă. Nu comunică și nu poate articu-la nici un cuvânt. Îi plac anumite mâncăruri și emisiunile de divertisment de la tv. Bunica ține la ea și o îngrijește cu atenție. Un singur foc are mamaia: nu-i ajung “pamperșii”. “M-a mai ajutat dom’ primar, mi-a mai dat bani pentru pamperși, ar fi bine dacă ați scrie acolo la ziar, poate s-o găsi un om cu suflet să ne ajute și pe noi cu pamperși…”, spune cu foc bunica Danielei.

Cătălin are nevoie de tricicletă

Adrian Cătălin Alexandru locuiește împreună cu familia pe strada Fagului din Periș. Are 15 ani și în copilărie a fost diagnosticat tot cu tetrapareză spastică, dar într-o formă mai ușoară. Părinții lui l-au dus la operații și tratamente de recuperare, iar rezultatul se vede. Cătălin poate acum să meargă, deși cu greutate și are nevoie de sprijinul unei persoane Se duce la o școală obișnuită și se des­curcă binișor cu învățătura. Cel mai mult spune că i place limba română. La început colegii au râs de han-dicapul său, dar acum îl ocrotesc. Cel mai bun prieten este vărul său din București, cu care își împărtășește trăirile. O singură supărare are, însă, Cătălin. El a crescut și tricicleta primită de la Secretariatul de Stat pentru Handicapați i-a rămas mică. Tricicleta îl ajută să se deplaseze cu mai multă ușurință. De aceea asta este tot ce-și dorește: o tricicletă pe măsură…