Un aeroport, indiferent de întinderea lui, este reproducerea la scară mai mică a unui oraş, iar al nostru „Henri Coandă” nu face excepţie şi are de toate, ca într-un oraş propriu zis: punct medical, restaurante, supermarket şi mici magazine, capelă religioasă. De regulă, aeroportul este un loc al fericirii: unii pleacă fericiţi în vacanţă, alţii îşi primesc fericiţi rudele sau prietenii. Schimbările pozitive prin care a trecut cel mai mare aeroport al ţării sunt vizibile şi doar un răuvoitor nu le recunoaşte. Doar că, fericirea şi progresul sunt umbrite, uneori, de infracţiunile comise pe raza acestui „oraş”.

4 hoţi cu gusturi fine

Poliţia Transporturi din cadrul aeroportului, condusă de comisarul şef Marian Dinulescu, are în grijă „fericirea” pasagerilor şi apariţia serviciului în cadrul aeroportului a sporit gradul de securitate al călătorilor. Cel mai recent caz instrumentat este acela al unor hoţi din supermarket. Povesteşte  agentul şef adjunct Alexandra Herda, din echipa Poliţiei Transporturi: „În mod repetat, 4 persoane au ajuns în supermarketul situat la subsolul aeroportului, în patru zile diferite, în perioada 13-29 mai. Nu erau călători. Veneau din Bucureşti cu maşina personală, parcau în parcarea cu plată, intrau în terminalul ”Sosiri” şi apoi, pe rând, intrau în supermarket, ca şi când erau persoane la cumpărături. Unul dintre ei îşi lua un coş, mergea la raftul cu băuturi alcoolice scumpe, îşi alegea sticle în cutii cartonate sau metalice, le puneau în coş şi mergea în spatele raftului, alegând un unghi de unde să nu poată fi văzut de camera de supraveghere. Scotea sticla şi o pasa celorlalţi cu care venea în magazin. Apoi, cutia goală era repusă pe raft şi ceilalţi ieşeau, pe rând, din magazin, cu sticlele sub haine, neachitând marfa.”

Drumul către Parchet

Intervine comisarul şef Marian Dinulescu: „Cei de la supermarket şi-au dat seama imediat, la primul furt au dispărut 5 sticle, însă trebuia probat. S-a dat alerta, imaginile surprinse pe camere trebuiau răspândite la colegii poliţişti, pentru identificare. Hoţii nu veneau în fiecare zi, nu era o fluenţă, valorile obiectelor furate erau destul de mari. S‑au început supravegheri în zonă, cu poliţişti îmbrăcaţi în civil. Pe 29 mai, au fost prinşi în flagrant, colegii noştri, Valerian Nagy și Daniel Lesenciuc, pregătiţi şi fizic, chiar i‑au alergat prin parcare şi i-au prins, nu au reuşit să iasă de pe raza aeroportului. Ne dădeau nişte piste minime, ne ofereau porecle. Am contactat colegii din Capitală, ba chiar unul dintre poliţişti l-a recunoscut pe unul dintre ei, pentru că l-a mai prins furând şi l-a reţinut. Cei patru au achitat contravaloarea măr­fii, dosarul va fi promovat la Parchet. ” 

Avertisment pentru comercianţii din Ilfov

Inspectorul principal Mădălina Ilie, care a lucrat şi la IPJ Ilfov,  lansează şi un avertisment cu această ocazie: „Hoţii se orientează către acele mărfuri care nu au sisteme de alarmă şi sunt multe alte produse scumpe, în afară de băuturi. Pentru toţi cei din judeţ care citesc Jurnalul de Ilfov lansăm rugămintea de a reorganiza, poate, suprafaţa spaţiilor lor comerciale, astfel încât, produsele cu valoare mai mare să fie aproape de vânzător şi pagubele să fie cât mai ­mici. Modul de operare al hoţilor se poate aplica oriunde şi nu în toate localităţile există efective pentru a organiza supravegheri sau prinderi în flagrant, ca în cazul aeroportului”.

Succesul depinde de echipă!

 

Comisarul şef Marian Dinulescu nu poate încheia relatarea unor fapte petrecute la locul de muncă al domniei sale fără să recunoască munca echipei: „Nu pot să nu-i evidenţiez pe toţi lucrătorii serviciului care, alături de  inspectorul principal Mădălina Ilie şi agentul şef adjunct  Alexandra  Herda (ele au instrumentat dosarul), au făcut tot posibilul ca angajaţii supermarketului şi că­l­ătorii să fie în deplină siguranţă odată ce uşile se deschid automat în faţa lor şi vin aici, în casa noastră, cum ar veni. Succesul unei operaţiuni, indiferent de amploarea acesteia, depinde de echipă. Şi aici o avem!”.