Hristos a Înviat! Adevărat a Înviat! Acesta este salutul Pascal care se păstrează de peste veacuri. Așa ne salutăm începând de astăzi şi până-n ziua Înălţării, toţi cei ce conștientizăm că Hristos Domnul a murit și apoi a Înviat.

 

Așadar, aceasta nu este doar o simplă formulă tradiţională pe care o rostim atunci când ciocnim ouă roșii de Paști, ci o mărturisire de credinţă. Este un mod al nostru prin care recunoaștem atotputernicia lui Hristos Mântuitorul și imposibilitatea noastră de a reuși fără El. Și, totodată, în acest fel, mărturisim lumii întregi miracolul care s-a petrecut în urmă cu două mii de ani.

Să cântăm imnul biruinţei!

Fiind sărbătoarea întruchipării bucuriei veșnice și a biruinţei vrăjmașului nostru sufletesc și trupesc, moartea și păcatul, Învierea Domnului trebuie petrecută cu lumină-n suflet. Să avem inima deschisă pentru a ne întâlni cu Iisus Cel Înviat, Cel ce a călcat cu moartea pe moarte și să răspundem chemării Lui, cântând imnul biruinţei! “Hristos a Înviat din morţi/ Cu moartea pre moarte călcând/ Și celor din morminte/ Viaţă, dăruindu-le!”. Așadar, în zilele Paștelui, să avem inimile pregătite să răspundem chemării lui Hristos și să ne bucurăm de sfintele Sărbători!

Cu cele mai bune gânduri, dragi creștini, echipa Jurnalul de Ilfov vă doreşte să aveţi parte de Sărbători cu lumină, bucurie sfântă și alese împliniri sufletești! Paşti fericit!