”Consiliul Județean al tuturor ilfovenilor”,   legal constituit

@ Premierul Ludovic Orban, ilfovean cu domiciliul în și buletin ”de Dobroești”, votant în Ilfov, la alegerile locale din 2020, și susținător al noului președinte al CJI, a participant la ceremonia de depunere a jurământului de către Hubert Thuma

Duminică, 25 octombrie, începând cu ora 10.30, la sediul Consiliului Județean Ilfov (CJI) a avut loc ceremonia de constituire a CJI, în cadrul căreia consilierii județeni aleși pe 27 septembrie 2020 și validați de Tribunalul Ilfov au depus jurământul. Evenimentul, care a debutat cu intonarea Imnului Național al României, a avut loc în prezența prefectului județului Ilfov, Daniel Tudorel Zamfir, a senatorului George Stângă, a secretarului de stat în Ministerul Transporturilor, fost administrator public al județului Ilfov, Irinel Scrioșteanu, a fostului președinte CJI Cristache Rădulescu și a actualului președinte ales, Hubert Thuma. În săli alăturate, pentru a se păstra regulile sanitare impuse de pandemia COVID-19, primari ai localităților ilfovene și alți susținători au urmărit video, în direct, ceremonia.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 522

În partea a doua a evenimentului, după constituirea legală a Consiliului Județean Ilfov, la depunerea jurământului de către noul președinte ales și validat al CJI, Hubert Petru Ștefan Thuma (care a câștigat competiția electorală cu aproape 50% dintre voturile valabil exprimate de către ilfovenii care au votat pentru președintele Consiliului Județean), a sosit și premierul României, Ludovic Orban.

Monica Trandafir, secretarul general al județului Ilfov a anunțat numărul consilierilor județeni aleși în Ilfov – 32 (16 Partidul Național Liberal, 5 Alianța USR/PLUS, 5 – Alianța Social Liberală, 4 – Pro România și 2 mandate Partidul Mișcarea Populară), validarea de către instanță a 30 dintre aceștia, prezența fizică la depunerea jurământului a 27 de consilieri județeni, în online, a încă două persoane (Sebastian Geantă și Cristian Mătărău) și absența motivată a unuia dintre cei 30 (Liviu Ursuleanu). Mandatele consilierilor județeni aleși Gabriela Szabo și Gabriel Iordache au fost invalidate, prin renunțarea celor doi la funcții.

Consiliul Județean Ilfov, legal constituit

În continuare, după ce secretarul general a dat citire încheierilor de ședință pronunțate de Tribunalul Ilfov, privind validarea celor 30 de mandate de consilieri județeni, a fost anunțat decanul de vârstă, în persoana consilierului Ștefan Dorr, care a preluat conducerea ședinței, ajutat de doi dintre cei mai tineri consilieri – Bujor Silviu Rudeanu și Ștefan Bogdan Neculcea.

A urmat, în ordinea alfabetică a numelor, depunerea jurământului, cu mâna pe Biblie și pe Constituția României. Noul Consiliul Județean Ilfov, legal constituit din 25 octombrie 2020, are în componență următorii membri:

Nicolae Valentin Baicu (PNL),

Teodor Barbu (PNL),

Ninel Constantin Boșcu (PNL),

Dumitru Brașovschi (USR),

Gabriel Cărbunaru (USR),

Iosif Dorin Cândea (PNL),

Adrian Cojocaru (Pro România),

Cosmin Constantin Copăescu (USR),

Gabriel Covaci (USR),

Marinela Culea (PNL),

Ștefan Dorr (PNL),

Radu-Raul Dorobanțu (PNL),

Ana-Maria Dumitru (PNL),

Sebastian-Daniel Geantă (PNL),

Ioan Ilie (PSD-ASL),

Emil Ioniță (PSD-ASL),

Lia Lungan (PNL),

Cristian Mătărău (PNL),

Ioan Moșteanu (PSD-ASL),

Ștefan Bogdan Neculcea (PNL),

Cornel Constantin Ofițeru (PNL),

Ștefan Rădulescu (PNL),

Ștefan Rădulescu (PMP),

Andrei Rizoiu (Pro România),

Bujor Silviu Rudeanu (PNL),

Cristian Sergiu Teleman (PLUS),

Constantin-Alin Todireanu (Pro România),

Rizia Tudorache (PMP),

Liviu Ursuleanu (Pro România),

Vincențiu Voicu (PNL),

supleant 1, supleant 2 (care vor depune jurământul și își vor prelua mandatele validate în cadrul primei ședinte a CJI).

Noul președinte are toată susținerea premierului

Așa cum precizam anterior, în partea a doua a evenimentului de duminică, invitaților li s-au alăturat premierul Ludovic Orban, senatorul Nicoleta Pauliuc și europarlamentarul român Dan Motreanu, care au asistat la depunerea jurământului de către noul președinte ales și validat al Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma. După momentul solemn, noul președinte a primit eșarfa tricoloră și a declarat: ”Sunt recunoscător și onorat pentru încrederea pe care ilfovenii mi-au acordat-o, și anume aceea de a fi președintele CJ Ilfov. Iar Ilfovul nu este doar zona de lângă București, ci este zona care are o identitate din ce în ce mai bine conturată, cu un potențial imens și resurse multiple de dezvoltare. Dar cea mai de preț resursă sunt oamenii. Care își doresc să fie ascultați, protejați, sprijiniți. Vreau să-i asigur că vom fi Consiliul Județean al tuturor ilfovenilor! Nu doar o instituție publică abstractă. Este angajamentul pe care mi-l iau în fața dumneavoastră și cu care pornesc pe acest drum. Județul Ilfov are, pentru prima oară, șansa reală să se dezvolte armonios, cu o colaborare între cetățeni, primari, primării, Consiliu Județean și Guvernul României. Va fi un efort colectiv de a finaliza proiecte deja începute, de a demara proiecte noi, iar prioritară va fi atragerea de fonduri. Să ai răspunderea unui județ cum este Ilfovul nu este puțin lucru, dar îmi doresc ca, la finalul celor patru ani de mandat, fiecare locuitor al județului nostru să perceapă o îmbunătățire semnificativă a calității vieții”.

La rândul său, premierul Ludovic Orban a transmis un mesaj de colaborare şi de susţinere a proiectelor din Ilfov, precizând, pentru cine nu știe încă, faptul că domnia sa este ilfovean cu acte în regulă, cu domiciliu în și buletin ”de Dobroești”, iar la alegerile locale din 27 septembrie a.c. l-a votat pe Hubert Thuma pentru funcția de președinte al CJI.

”Vreau să transmit un mesaj foarte clar de colaborare, de dialog, de parteneriat şi de susţinere a proiectelor importante pentru judeţul Ilfov. Este extrem de greu de administrat Ilfovul, este un judeţ aparte, nu poate fi comparat cu niciun alt judeţ, este aproape de Bucureşti, cu o problematică foarte complexă, cu aşteptări ale oamenilor care sunt relativ diferite, de la zonă la zonă. Iar la parteneriatul dintre Consiliul Judeţean şi Guvern aș adăuga şi Primăria Capitalei – Consiliul General, deoarece foarte multe dintre problemele Bucureştiului sunt şi ale Ilfovului şi invers şi trebuie rezolvate prin colaborarea cu CJ sau cu primăriile din judeţ. Îl felicit pe Hubert Thuma, îi doresc succes în acest mandat, cum vă doresc fiecăruia dintre dumneavoastră, aveți în spate încrederea locuitorilor județului și sunt convins că proiectele şi programele pe care le-aţi prezentat în campania electorală vor deveni realitate. În ceea ce mă priveşte pe mine, ca premier, pot spune că o să privilegiez Ilfovul, că ­n-am ce face ca locuitor al Ilfovului şi, de asemenea, ­oricând va fi necesar, vom participa la proiecte, programe tripartite – judeţul Ilfov, municipiul Bucureşti şi Guvernul României”, a declarat la finalul ședinței festive, premierul României, Ludovic Orban.