Îţi petreci vacanţa în străinătate?

Pleci în vacanţă într-o ţară membră a Uniunii Europene? Mergi la Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov şi ia-ţi cardul european de sănătate.

Așadar, dacă ai decis să-ţi petreci concediul în străinătate, e bine să-ţi procuri cardul european de sănătate. Cu puţin timp înainte să pleci de acasă, consultă site-ul www. casailfov.ro, secțiunea card european sau apelează la reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov (CAS) şi cere toate informaţiile de care ai nevoie cu privire la procurarea şi la folosirea actului, la nevoie. În calitate de cetăţean european, e bine să ştii că în cazul în care relaxarea mult aşteptată îţi va fi tulburată de anumite probleme de sănătate, vei putea merge la orice spital local de profil, iar specialiştii din ţara respectivă îţi vor acorda toate îngrijirile medicale de urgenţă de care ai nevoie, fără să plăteşti contravaloarea serviciilor. În eventualitatea în care starea ta de sănătate se înrăutăţeşte, îl poţi folosi fără probleme în spitalele din ţara în care te deplasezi. 

Trebuie doar să ai cardul la tine şi să îl prezinţi specialiştilor unităţii sanitare care îţi vor acorda asistenţa medicală salvatoare. „În baza lui vei beneficia de asistenţa de urgenţă prevăzută în legislaţia statului respectiv cât timp vei sta acolo”, susţine dr. Aurelia Isărescu, preşedintele Casei de Asigurări de Sănătate Ilfov. 

Trebuie să ştii că nu-l vei putea utiliza în cazul în care te deplasezi în acel stat în vederea efectuării unui tratament sau pentru a fi supus unei intervenţii chirurgicale. 

Uite cum îţi procuri documentul!    

Eliberarea cardului nu te costă niciun ban. Tot ce ai de făcut este să mergi la Casa de Asigurări de Sănătate Ilfov (CAS Ilfov) din strada Aviator Popişteanu nr. 46, sector 1, Bucureşti şi să soliciţi cardul european de sănătate depunând la sediul instituţiei un dosar cu următoarele acte: 

 Adeverinţă de asigurat, vezi pe site-ul www.casailfov.ro documentele necesare eliberării acestui act, în secțiunea adeverința de asigurat

 O copie a cărţii sau buletinului de identitate 

 O copie a certificatului de naştere a copiilor sub 14 ani.

 Pentru eliberarea cardului trebuie să completezi şi să semnezi o cerere tip emisă de Casa de Asigurări de Sănătate. O găseşti accesând site ul www.casailfov.ro.