Miercuri, 16 decembrie, de-abia se ridicase soarele de o suliță pe cer, că la Primăria din Dragomirești-Vale începuseră să sosească cete de micuți colindători. Erau prichindei și prichinduțe de la grădinițele din comună, însoțiți de educatoarele lor, dornici să-i facă urări de bine și să-l colinde pe primul gospodar al așezării ilfovene, Gheorghe Socol.

La rândul său, primarul localității îi aștepta cu bucurie, pentru că le pregătise micuților o mare surpriză: îl invitase pe Moșul cel bun să le împartă daruri.

Iar prichindeii nu s-au arătat mai prejos de surpriza oferită de edil. Ei pregătiseră un program de colinde încântător, pe care
l-au susținut cu multă voioșie și, am putea spune fără riscul de a greși, cu mult suflet și talent.

Am plecat să colindăm… Domn, Domn, să-nălțăm!

Ne aflam în Dragomirești, când ne-a ajuns la ureche vestea că la primărie au început să sosească micii colindători, așa că ne-am dus să-i vedem și să-i ascultăm. Și nu ne-a părut rău! Am picat taman la țanc, atunci când pe ușa instituției intrau copilașii de la grădinița din Dragomirești-Deal, grupa mijlocie, însoțiți de educatoarea Viorica Androne. Arătau minunat, așa cum erau îmbrăcați în splendide costume populare. Ei au cântat colinde și au dansat dansuri populare, primind binemeritate aplauze de la primar și funcționarii strânși în holul primăriei. Iar micuții au fost extrem de încântați când Moș Crăciun a apărut, în carne și oase, cu sacul plin de daruri. Primarul Gheorghe Socol li s-a adresat celor mici și cadrelor didactice cu următoarele cuvinte: „Din partea mea, a colegilor din primărie și a consiliului local vă urez un călduros «La mulți ani!» și, pentru că suntem în pragul sărbătorilor de iarnă, vă doresc un Crăciun fericit, multă sănătate și toate cele ce vi le doriți.”

La rândul lor, doamnele educatoare le-au mulțumit primarului pentru darurile primite și pentru grija pe care acesta o poartă celor mici.

 

Moșul, sub „asediul” micilor colindători

Nici nu plecaseră bine micuții de la grupa mijlocie că, la primărie au sosit colegii lor de grupa mare, împreună cu educatoarele, prof. Luminița Călinescu și prof. Crina Popa. După ce și „veteranii” de la grupa mare și-au colindat primarul, a sosit și momentul mult așteptat: sosirea Moșului. La vederea lui, copiii au izbucnit în chiote de bucurie, l-au înconjurat și l-au îmbrățișat cu drag. Moșul le-a înmânat darurile pregătite, s-a fotografiat cu ei și i-a asigurat că se vor vedea, din nou, în noaptea de Crăciun.

Au fost momente, într-adevăr minunate, în care ne-am simțit, pentru o clipă, din nou copii și ne-am bucurat că spiritul acestei sărbători este sădit, în continuare în sufletele nevinovate ale copiilor, ca și Pruncul Sfânt născut în seara de Ajun…