Refugiati ucraineni trec granita in Romania prin vama Siret, in apropierea localitatii Siret, Suceava, vineri 25 februarie 2021. Credit foto: Inquam Photos / Alex Nicodim

Crucea Roșie Ilfov răspunde apelului Crucii Roșii România

Cei care doresc să doneze produse alimentare neperisabile, apă îmbuteliată, medicamente, dezinfectanți, jucării, lapte praf, saci de dormit, pături etc., o pot face de luni până vineri, la Casa de Cultură din fața Primăriei.

Primăria orașului Buftea anunță Departamentul pentru Situații de Urgență – Grupul de lucru pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina, că în actualul context dificil cauzat de acțiunile militare desfățurate pe teritoriul Ucrainei, își manifestă ”intenția fermă de a oferi spijin”. 

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 589, ediția print

Primarul Gheorghe Pistol și directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei orașului Buftea, Mihaela Bărbulescu, comunică DSU că la nivelul localității există posibilitatea cazării imediate a unui număr de 50 de persoane din Ucraina, în spații aparținând domeniului public/privat. ”De asemenea, au fost identificate soluții de creștere a numărului spațiilor de cazare pentru 250 de persoane”, precizează edilul orașului Buftea. De asemenea, autoritatea locală adaugă faptul că a demarat și o campanie umanitară la nivelul orașului Buftea, pentru strângerea de donații constând în produse de strictă necesitate pentru refugiații ucraineni. ”Precizăm că prin intermediul cantinei sociale existente la nivelul orașului poate fi asigurată hrana refugiaților, iar prin intermediul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Buftea poate fi asigurată asistența medicală”, mai precizează primarul Gheorghe Pistol.

Crucea Roșie Ilfov răspunde apelului Crucii Roșii România

În urma apelului lansat de Crucea Roșie Română, pentru a sprijini persoanele afectate de conflictul armat din Ucraina, Filiala Ilfov, împreună cu voluntarii săi, lansează o campanie de colectare ajutoare, în vederea organizării taberelor de sinistrați. Programul în care se pot face donațiile este 9.00-18.00, iar persoana de contact este directorul Filialei Ilfov a Crucii Roșii, Nicu Mihalache, tel. 0743.697.643.