Discovery România și Poliția Română au lansat campania #ÎmparteMașinaMarțea, prin care conducătorii auto din București sunt încurajați ca, în fiecare zi de marți (una dintre cele mai aglomerate zile din săptămână, potrivit unui studiu realizat de Guvern), să își împartă mașina personală cu familia, colegii sau prietenii.

Proiectul va fi derulat în perioada aprilie – iunie 2016 și va fi susținut de Vodafone România, ca parte din campania de comunicare „Ai puterea să dai viață orașului tău!“.

Inițiativa Discovery a fost lansată anul trecut, odată cu premiera „Racing Extinction“, un documentar-manifest care își propune să inițieze o mișcare la nivel mondial. Sub îndemnul #ÎncepeCuCeva (#StartWith1Thing), campania lansează o serie de provocări individuale, prin care oricine poate contribui la conservarea biodiversității planetei, conform sursei citate.

„Am început cu #ÎmparteMașinaMarțea, pentru că e genul de lucru simplu de făcut și explicat, dar cu multiple beneficii. Atunci când împarți mașina cu o persoană cunoscută, contribui la scăderea traficului, dar și a emisiilor de dioxid de carbon, adică salvezi orașul și planeta în același timp. În plus, ideea e amuzantă și, cine știe, ar putea să se transforme în obicei“, a declarat Ada Roseti, director de programe pentru Discovery Europa Centrală și de Est.

La rândul său, comisar-șef de poliție Florentin Brăcea, directorul Direcției Rutiere din Poliția Română, a spus că siguranța cetățeanului este obiectivul prioritar al Poliției Române.

 

„Știm din experiența cotidiană că adoptarea unei maniere prudente de a conduce autoturismul înseamnă un consum mai mic de combustibil și, prin urmare, mai puține noxe emise în atmosferă. Suntem încrezători că prin partajarea autoturismului cu persoane cunoscute, pentru început într-una dintre zilele săptămânii, respectiv prin respectarea regulilor de circulație, timpul necesar deplasării va fi mai mic, iar confortul fiecăruia dintre noi va crește“, a spus comisar-șef de poliție Florentin Brăcea.