Alte peste o sută de persoane din comunele Nuci și Moara Vlăsiei au primit încălțăminte și alte daruri din partea voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale

Voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au organizat, la finalul primei săptămâni din luna mai, o nouă ediție a campaniei „Implică-te! Împreună reușim mai mult!”. Peste 130 de persoane din cinci parohii ilfovene au primit încălțăminte și alte daruri din partea voluntarilor Patriarhiei Române.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 550, ediția print

De această dată, voluntarii au ajuns în parohiile Merii Petchii, Micșuneștii Mari, Pășcani, Moara Săracă și Canela. Valoarea produselor dăruite de ei s-a ridicat la aproximativ 15.000 de lei. “Campania “Implică-te! Împreună reușim mai mult!” aduce, în continuare, multă bucurie persoanelor aflate în dificultate. Este o activitate care se adresează atât persoanelor care frecventează biserica, cât și celorlalte, pentru că toți facem parte din familia lui Hristos. O comuniune frumoasă între persoane, aceasta, de altfel, crează biserica. Apropie  oamenii, îi sprijină, le este alături, se roagă la Milostivul Dumnezeu pentru o viață mai bună, pentru mântuirea tuturor și mulțumește Bunului Dumnezeu pentru cele dăruite. Încercăm să ajutăm mult, în special acele familii cu mulți copii. Aceasta deoarece trăirea creștină autentică este foarte dificilă în prezent. Cât de greu le este  părinților cu mulți copii, care nu reușesc să își mai găsească un loc de muncă stabil in mediul rural, să întrețină întreaga familie. Și totuși, roadele acestor familii reprezintă România în ultimii 2000 de ani, dar și viitorul nostru alături de Bunul Dumnezeu. Am văzut ridicându-se din mijlocul unor astfel de familii creștine cu mulți copii, preoți și medici minunați, ce își dedică viața slujirii Domnului și aproapelui, dar și juriști buni, ingineri buni, aviatori buni, polițiști buni. Cât de multă nevoie avem de aceștia! Am  ajuns astăzi în cinci parohii din județul Ilfov, reușind să aducem multă bucurie atât copiilor, cât și adulților prin ceea ce le-am oferit. Astfel de activități nu s-ar putea desfășura fără sprijinul preoților care pregătesc activitatea întocmind listele cu enoriașii care au nevoie de sprijin”, ne-a spus Dănuț Prună, coordonatorul voluntarilor Paraclisului Catedralei Naționale. 

“Biserica este alături de oameni în orice vreme”

Voluntarii Paraclisului Catedralei Naționale au fost primiți cu mare bucurie de beneficiari, dar și de preoții din aceste localități. “Gestul făcut de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale este nobil din punct de vedere al darurilor pe care le-au primit copii și adulții din parohia noastră. Este pentru prima dată când poposesc și aici”, a explicat părintele Ștefan Nită, de la Parohia Pășcani. Iar gândurile de aleasă mulțumire și prețuire pentru acești oameni de bine, au fost împărtășite și de alți duhovnici ai locului. “Este o nouă activitate a voluntarilor de la Paraclisul Catedralei Naționale, care se desfășoară după sărbătorile pascale. Ceea ce demonstrează încă o dată că biserica este alături de oameni în orice vreme și în orice loc atunci când este nevoie de ajutor și nu numai. Astăzi, la această activitate au participat în calitate de beneficiari atât persoane mai nevoiașe, copii, fete de ciclul primar, gimnazial, mămici, dar și persoane care nu sunt neapărat lipsite de posibilități dar care, luând cunoștință de această acțiune au dorit să fie aici, fiind persoane care frecventează în mod obișnuit biserica”, a spus părintele Cornel Enache, de la Parohia Moara Săracă. De la începutul campaniei “Implică-te! Împreună reușim mai mult!”, voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naționale au desfășurat 285 de acțiuni social-filantropice. Au fost distribuite produse alimentare de strictă necesitate, produse de igienă, îmbrăcăminte, încălțăminte, electrocasnice, măști de protecție și cărți de rugăciuni, toate în valoare de peste 615.000 lei.