Altele noi sunt gata să înceapă curând: un dispensar în satul Dârvari, o grădiniță nouă, cu program prelungit, sau un parc școlar – sunt doar câteva dintre ele
Se vede treaba că, în Ciorogârla, lucrurile merg exact așa cum trebuie, iar actualul primar al localității, Victor Niculae, care după 12 ani de mandat își cunoaște comuna și pe oamenii săi ca pe propria familie (puțin peste 6.000 de persoane, circa 2.500 de gospodării), candidat pentru funcția de edil și pentru perioada 2016-2020, chiar își ține promisiunile făcute de-a lungul timpului.
Am stat de vorbă cu domnia sa despre realizările perioadei 2012-2016, înfăptuite împreună cu echipa de consilieri locali.
S-a discutat, în acest context, despre investiții precum modernizarea sistemului rutier pe mai multe străzi comunale (Teiului, Salcâmului, Tineretului, Piersicilor, Narciselor, Viitorului, Aviatorilor, Str. Mare – Prelungire, T. Vladimirescu, Intr. Horia, Drumul Sabarului, Niculescu Dorobanțu, Pamfil Șeicaru sau Drumul Fermei); de extinderea rețelelor electrice (pe străzile Școlii, București, Gorunului, Teiului, M. Sadoveanu, Tineretului, Aviatorilor, 1 Martie, T. Vladimirescu, Al. I. Cuza, Grădinari, Privighetorilor, Policlinicii, A. Iancu, Narciselor, Mare, Lacului, Drumul Sării și Cartonari); de amenajarea bazei sportive a comunei, prin construirea unui teren multifuncțional, cu gazon sintetic (și reamenajarea bazei existente); de construirea terenului de sport (la Șc. nr. 2 Dârvari), dar și despre lucrările începute pentru construirea unei săli de sport în cadrul Șc. nr. 1 Ciorogârla (realizată, până la acest moment, în proporție de 80%); de construcția parcului școlar din incinta Șc. nr. 1 Ciorogârla, parc de care se pot bucura toți copiii din comună; de finalizarea noului sediu al Primăriei, dar și despre construirea centrului social care va fi dat în folosință în cursul acestui an.
La final, s-a amintit de elaborarea Strategiei de dezvoltare a comunei Ciorogârla, pentru perioada 2014-2020.
Un buget bine gestionat
”M-am decis să candidez, din nou, la un mandat în 2016-2020, având începute o serie de proiecte pe care chiar vreau sa le continuu. Mă hotărâsem să nu mai particip la cursa electorală, dar, știind toate aceste proiecte, chiar vreau să le termin. Spre exemplu, modernizarea sistemului rutier al comunei – pentru că, se știe că, în 2004, Ciorogârla nu avea nici un metru liniar de asfalt, iar cetățenii comunei pot confirma asta. Nu vreau să mă laud, dar în 12 ani s-au făcut multe în comună, și, țineți cont de faptul că bugetul nostru este mic. Suntem pe locul 37 din 40 de localități, la nivel județean, însă gestionând banii corect, am reușit să facem ceva în localitate. Mi-am propus ca, pentru mandatul următor, să continuu, în primul rând, modernizarea sistemului rutier al comunei, dar și alte proiecte, dar am ținut morțiș să demarăm lucrurile în forță, după alegeri. Nu aș vrea ca lumea să creadă că sunt făcute doar în scop electoral…”, ne-a declarat Victor Niculae.
Prioritățile următorilor patru ani
Pentru un nou mandat, actualul edil și-a propus, așa cum arătam mai sus, în primul rând, continuarea modernizării sistemului rutier al comunei – cu asfaltarea străzilor Răsăritului, M. Sadoveanu, Speranței, Soarelui, Lacului – Prelungire, Drumul Sării, A. Iancu, dar și a tuturor străzilor nou construite. Apoi, realzarea de șanțuri betonate pentru ape pluviale și de trotuare (sunt executate proiecte tehnice pentru majoritatea străzilor comunale, dar, în primă fază, s-a început procedura de licitație pentru Băii, Gh. Doja și Barbu Lăutaru). Foarte important este și faptul că, la această dată, este demarată procedura de licitație pentru construirea unei grădinițe cu program prelungit în Dârvari și, tot pentru aici, s-a încheiat licitația pentru atribuirea contractului de execuție a unui parc școlar în cadrul Școlii nr. 2 din sat.
A fost, de asemenea, elaborat proiectul tehnic pentru construirea unui dispensar uman în Dârvari, pe locul unde a funcționat Grădinița de copii nr. 2 (o parcelă cu suprafața de 425 mp și suprafață construită de 121 mp, alei pietonale pe 42 m, o parcare pentru 3 autoturisme și spațiu verde pe 213 mp. Astfel, cei din Dârvari nu vor mai bate drumul până în Ciorogârla pentru un simplu control medical sau pentru o injecție sau o rețetă, economisind astfel timp și bani).