Este o tradiţie ca, în zilele de sărbătoare, orașul Buftea să își cinstească membrii comunității cu evenimente frumoase. Primăria Buftea și Centrul Cultural au invitat Mariile din oraș la spectacolul extraordinar ”Marie, dragă Marie”, cu Doinița și Ionuț Dolănescu.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 467, ediția print

De ziua Sfintei Marii, pe 8 septembrie, doamnele și domnișoarele cu nume sfânt au  primit în dar, din partea Primăriei Buftea și a Consiliului Local, un frumos spectacol organizat de Centrul Cultural Buftea, o manifestare culturală cu multă muzică şi dans. Locuitoarele oraşului Buftea care, la botez, au primit prenumele de Maria, Mariana şi derivate, ocrotite fiind astfel de Sfânta Maria, au fost întâmpinate la intrarea în Centrul Cultural Buftea de primarul Gheorghe Pistol, care le-a oferit câte un trandafir și, evident, numeroase urări de bine, viață lungă, bucurii și multă sănătate.

Interpretări de excepție

Pentru că doamnele și dom­ni­șoarele știu deja ce suprize frumoase le pregătește edilul Gheorghe Pistol la ceas de sărbătoare, au venit în număr mare, iar sala de spectacole a fost arhiplină. Spre bucuria sărbătoritelor, programul artistic a fost unul foarte frumos alcătuit, momentele de dansuri spectaculoase puse în scenă de Ansamblul folcloric ”Doina Ilfovului” condus de coregraf Daniela Mândroc, alternând cu interpretarile remarcabile ale cunoscutului și îndrăgitului Ionuț Dolănescu, acompaniat la vioară de talentata și frumoasa sa soție, Doinița. Invitatele au aplaudat cu mult entuziasm copiii care au evoluat cu Boiereasca, Suita din Oltenia, dansul grecesc Zorba, dansul italian Tarantella, Ciuleandra, dandul ruso-ucrainean Kazacioc, Gummy bear, flamenco sau dansuri țigănești interbalcanice. Momentele dedicate buftenilor care poartă numele Sfintei Marii sunt organizate cu bună ştiinţă pe 8 septembrie şi nu pe 15 august, când se spune că nu se cuvine să se facă petreceri.