Ca în fiecare an, de o bună bucată de vreme, „Ziua Orașului Chitila” a adus pe stadionul din localitate un număr mare de chitileni dornici să-și sărbătorească localitatea, una dintre „perlele” Ilfovului din punct de vedere urbanistic și edilitar. Fără doar și poate, ei au venit la sărbătoare cu miile pentru că știau că vor avea parte de un spectacol și o distracție pe cinste. Și așa a și fost. Organizatorii nu i-au dezamăgit nici de data aceasta, iar chitilenii s-au distrat de minune și la ediția din acest an.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 467, ediția print

Și cum publicația noastră nu putea lipsi la un astfel de eveniment de excepție, sâmbătă, 7 septembrie, am purces și noi la Chitila, ca în fiecare an, pentru a ne încânta cu momentele artistice deosebite oferite de organizatori. Odată ajunși, am fost întâmpinați de primarul orașului, Emilian Oprea, și de viceprimarul Costel Andrei, care veniseră mai din timp ca să se asigure că totul merge „ca pe roate”.

Investițiile în proiecte benefice pentru cetățeni continuă

Cu acest prilej, l-am rugat pe edilul orașului să ne spună câteva cuvinte despre acest eveniment, devenit deja o tradiție în perioada adminstrației conduse de Emilian Oprea. El a subliniat că apreciază foarte mult sprijinul și încrederea de care s-a bucurat din partea chitilenilor și că va continua investițiile în dezvoltarea și modernizarea orașului. „Ca în fiecare an, sărbătorim Ziua Orașului Chitila cu voie bună, cu artiști importanți, care sper să le facă plăcere concetățenilor mei. Ora­șul Chitila se schimbă pe an ce trece și a devenit un loc admirat și respectat datorită investițiilor și realizărilor pe care le-am avut în ultimii ani, în mare măsură pe fonduri europene, pentru că bugetul local este destul de limitat. Și acum avem în vedere o mulțime de obiective pe fonduri europene, și anume cumpărăm autobuze electrice de vreo 25 de milioane de euro pentru transportul local, construim o școală de 7 milioane de euro, reabilităm termic blocurile, cu vreo 2,8 milioane de euro. Totodată, mai amenajăm un parc de 2,6 milioane de euro, pe 6,5 hectare, modernizăm iluminatul public cu 4,3 milioane de euro și nu ne vom opri aici. Chitila a devenit un loc în care a crescut calitatea vieții, iar oamenii își doresc să vină, din București sau din vecinătate, să trăiască aici, pentru că, iată, a devenit și Chitila, alături de Mogoșoaia, un loc de bon-ton. Sunt mândru și onorat că sunt primarul orașului, apreciez faptul că cetățenii au fost alături de mine de fiecare dată, cum au demonstrat-o în atâtea campanii pe care le-am avut împreună, și le mulțumesc pentru asta”, ne-a spus primarul orașului, Emilian Oprea.

Demonstrație de talent și măiestrie

La scurt timp după ce am discutat cu primarul Chitilei, pe scena amenajată pe terenul de fotbal al stadionului au urcat și cei doi prezentatori-surpriză: cunoscutul realizator TV și radio Mihai Găinușă, alături de partenera sa de la emisiunea „Matinal Efervescent”, Oa­na Paraschiv, difuzată de postul Național FM. Ei i-au invitat pe scenă pe copiii de la Clubul de Dans Sportiv Chitila, antrenați de Bogdan Stănescu. Acest club, ne-a spus acesta, activează de peste 5 ani de zile. Copiii participă la numeroase competiții naționale și internaționale de dans sportiv, iar acum, de Ziua Orașului, au pregătit un program de dansuri sportive în care au dansat cha-cha-cha, samba și jive, care a smuls ropote de aplauze de la public, încântați de măiestria și talentul  de care au dat dovadă, în ciuda vârstei lor fragede. Lor le-au urmat mi­cuții dansatori ai grupului „Zumba Stars”, pregătiți de Marilena Onică, grup care a prezentat un program de dans modern, executat cu multă grație și energie, totodată.

Muzică populară și umor de calitate

După aceste momente, Mihai Găinușă și Oana Paraschiv au urcat din nou pe scenă, pentru a prezenta următoarea artistă, Matilda Pascal Cojocărița, prilej cu care Mihai Găinușă, cu stilul său inconfundabil, a făcut câteva remarci bine țintite, spre amuzamentul spectatorilor. „După cum știți, fiecare popor se pricepe la ceva. Japonezii știu să muncească, nemții știu să facă mașini, iar românii știu să cânte muzică populară”, a afirmat Mihai Găinușă. „Și să petreacă!”, a adăugat Oana Paraschiv. „Muzica populară românească este foarte frumoasă, este tradițională și reflectă preocupările românilor. De exemplu, «Țărăncuță, țărăncuță», este una dintre preocupările românului. Date despre muncă nu prea am găsit. Am găsit doar «Roata morii ­se-nvârtește», dar asta funcționează singură”, a replicat Găinușă. Așadar, folclorul a dat startul întregului program artistic, iar vocea minunată a Matildei Pascal Cojocăriței a adus pe scenă ritmatele și voiasele cântece moldovenești, care în scurtă vreme i-a făcut pe chitileni să să prindă în hore. Ei i-a urmat o altă apreciată interpretă și cre­atoare de cântece populare, Tina Militaru, care i-a scos din nou la joc pe cei care abia se încălziseră la recitalul Matildei Pascal Cojocărița.

Nicu Paleru și Lora „inflamează” stadionul din Chitila!

Pe măsură ce spectatorii se încingeau, temperatura petrecerii atingea cote tot mai înalte. Ei bine, putem spune că următorul solist, Nicu Paleru, a „dat foc” stadionului din Chitila. Indrăgitul interpret de cântece de petrecere i-a încins la maximum pe cei prezenți, care au dansat atât în fața scenei, cât și, de-a dreptul, în tribune! Momentul următor a fost și el unul incendiar, pentru că pe scenă a urcat Laura Petrescu, mult mai cunoscută sub numele de scenă – Lora. Melodiile sale atât de cunoscute și apreciate, dar și interpretarea, am putea spune vulcanică a solistei, a încins și mai mult atmosfera, iar spectatorii au cântat împreună cu artista mai toate piesele sale, dovedind că sunt fani absoluți ai interpretei.

Copiii de 10, premiați de Primăria Chitila

Ei bine, tot acest vulcan care devenise sărbătoarea a fost ostoit de un moment deosebit. Pe scenă au fost invitați 7 copii minunați, care au fost premiați de edilul Emilian Oprea pentru rezultatele lor la învățătură. Mai exact, este vorba de 7 elevi ai Școlii Gimnaziale „Ion Vișoiu”, din Chitila, care au terminat anul școlar precedent cu media generală 10. „Bună seara dragii mei! Vă mulțumesc pentru că sunteți aici! Sărbătorim Ziua Orașului și vreau să vă spun că Chitila este frumoasă, admirată și respectată. Și asta datorită nouă, tuturor. Sunt mândru de acești copii minunați care au făcut performanță în acest an și cărora dorim să le arătăm aprecierea noastră și să-i cunoașteți pe cei mai merituoși dintre ei. Elevii noștri care au terminat anul școlar cu media 10! Vreau să vă mulțu­mesc încă o dată pentru susținerea pe care am simțit-o în fiecare moment al administrației mele și vă doresc să vă distrați și să vă simțiți bine!”, le-a urat primarul celor prezenți. Cei șapte elevi eminenți sunt Alexia Maria Domnea, șefă de promoție, clasa a VIII-a E, Mathilda Alessia Dana Mărtinaș, elevă cu media 10 la Evaluarea Națională – clasa a VIII-a E, Corina Denisa Adam – clasa a V-a B, Ioana Laura Cojocaru – clasa a V-a B, Abigail Adam – clasa a VI-a D,  Dany Gabriel Maftei – clasa a VII-a E, Andrei Rădulescu – clasa a VIII-a E. Ei au primit cadou câte un e-book Kindle de ultimă generație, în valoare de 1.500 lei și un trofeu. Ei au fost îndelung ovaționați și aplaudați de spectatori.

Bere Gratis, pentru chitileni și DJ Project

Finalul a fost și el pe măsura întregului spectacol. Deși a fost Bere Gratis pentru chitileni, aceștia nu au putut să se răcorească pentru că Mihai „Miță” Georgescu, (voce) Robert Anghelescu (clape) Marian Damian (tobe) Mihai Munteanu (chitară) Radu Vastag (chitară bass) au inflamat din nou audiența cu un recital de zile mari. Apreciata formație a interpretat magistral binecunoscutele hituri, cum ar fi „Vino mai aproape”, „Poveste de oraș” sau chiar și un potpuriu de melodii prelucrate, din repertoriul Mariei Tănase. Ziua a fost încheiată minunat cu un recital DJ Project și un impresionant foc de artificii și putem spune, fără a exagera, că locuitorii Chitile ­s-au bucurat de o petrecere pe cinste. La mulți ani, Chitila!