Vești bune pentru persoanele predispuse la infecții! În curând, vom avea un medicament românesc pentru creșterea rezistenței organismului la astfel de tulburări. Specialiștii Institutului Național de Cercetare – Dezvoltare Medico Militară “Cantacuzino“ lucrează deja la un astfel de produs farmaceutic.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 521, ediția print

Institutul Cantacuzino din Capitală va scoate pe piață medicamentul imunomodular dezvoltat de propriii cercetători, până la sfârșitul anului. Este vorba despre un supliment alimentar care are proprietăți biostimulatoare și antioxidante. 

“Am discutat cu directorul Institutului Cantacuzino, colonelul Oancea, în ultima perioadă de timp şi-au focalizat foarte mult atenţia pe ceea ce înseamnă sporirea capacităţii de testare. Totodată, lucrează la un medicament imunomodulator, va ieşi curând pe piaţă, şi a luat măsuri ca vechea linie de producţie a vaccinului trivalent să poată să fie repusă în funcţiune şi să înceapă testele, astfel încât, aşa cum şi-au propus la nivelul institutului, începând de anul viitor să poată să poată să producă vaccinul. Medicamentul imunomodulator va ieşi până la sfârştiul anului”, a spus Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale, citat de Agerpres.ro. “Este demonstrat că foarte multe decese provocate de infecția cu coronavirus ­s-au datorat reacției necontrolate de răspuns al sistemului imunitar și nu efectelor distructive produse de virus. La momentul infecției, corpul fiecăruia dintre noi își lansează apărarea standard, cea imună înnăscută, așa cum o face pentru orice virus. Aceasta înseamnă că eliberează o serie de proteine numite interferoni, care încearcă să reducă capacitatea virusului de a se reproduce în interiorul celulelor corpului. Pentru a avea un efect cât mai bun, interferonii recrutează, de asemenea, alte celule imune care să vină și să atace virusul, pentru a opri răspândirea acestuia. În mod ideal, acest răspuns inițial permite organismului să obțină rapid controlul asupra infecției”, scrie e-asistent.ro.