La ora prânzului, în biroul viceprimarului din comuna Ștefănești, dl Aurel Pârvu, era ședință. Am reușit să intru după câteva minute bune de așteptare și am aflat, prin amabilitatea dlui viceprimar, că și la Ștefănești există importante proiecte în derulare obținute cu fonduri europene pe Măsura 322. 

Există proiecte pentru 7 km de canalizare și o stație de epurare, în valoare de 2,5 milioane euro, proiect la care lucrările au început și se speră să se termine anul vi-itor, în primăvară.

De asemenea, se pregătește un proiect de dirijare a apelor pluviale pe o canalizare veche de peste 50 de ani, care acum e în curs de reabilitare (canal de desecări) care va ajuta zona inundabilă de pe 3 străzi: intr. Olănești, str. Snagov și str. Brașov. Se urmărește extinderea rețelei de apă și înființarea celei de-a 2-a stații de apă potabilă în localitate.

„În scurt timp, ne dorim să începem asfaltarea a 6 străzi: Sighișoara, Comarnic, Cluj, Arad, intr. Boltaș, Spicului, dar și a celor 3 inundabile, amintite mai sus.

Din această lună încep lucrări de reparații la nivelul tuturor instituțiilor de învățământ, făcându-se verificarea periodică a instalațiilor de încălzire, pentru ca la începu-tul anului școlar să existe condiții optime pentru copii și cadrele didactice.

Acum se execută lucrări la sediul nou al Casei de Cultură, pe care sperăm să-l terminăm până la sfârșitul anului. Avem în comună 3 biserici: Sf. Nicolae, Sf. Mihail și Gavriil și Sf. Constantin și Elena, care este monument istoric, pentru care avem un plan de reabilitare.

Ne mândrim cu baza sportivă ultramodernă, unde joacă echipa noastră reprezentativă de fotbal – CS Ștefănești, în divizia C, liga a III-a”, afirmă dl viceprimar al comunei, dl Aurel Pârvu.

După ce am ieșit din biroul dlui viceprimar, am stat câteva minute de vorbă cu unul dintre polițiștii aflați în sediul primăriei. Am aflat astfel că și datorită lor treaba merge bine în comună, că interacționează bine cu cetățenii care le cer ajutorul, că își dau tot interesul ca lucrurile să decurgă în cele mai bune condiții.