Primul-ministru Victor Ponta s-a întâlnit miercuri cu președintele grupului de prietenie pentru România din Congresul SUA, Michael Turner, și cu alți congresmeni americani, care l-au asigurat pe premier că există dorința clară ca România să beneficieze de pe urma modificărilor legislative în privința imigrației.

Programul Visa Waiver a fost unul din subiectele abordate în cadrul întrevederii. Acest program prevede ca cetățenii anumitor state agreate să călătorească în Statele Unite, timp de 90 zile, în scop turistic sau de afaceri, fără viză. „Am transmis cât este de important pentru România să fie luată în considerare în legislația viitoare ca una dintre țările care să fie incluse în programul Visa Waiver. Consider că a fost discuție foarte constructivă. Sunt foarte mulțumit să constat că România este văzută și în Congres și în Administrație ca un partener serios, de încredere”, a declarat premierul Ponta la finalul întrevederii. 

Michael Turner a subliniat, la rândul său, expunerea excelentă pe care premierul român a avut-o pe subiectul privind includerea României în programul Visa Waiver. 

„Astăzi premierul a prezentat argumente excelente pe subiectul includerii României în programul Visa Waiver. Acest subiect al legislației privind emigrația este blocat momentan în dezbateri în Congres, dar președintele comisiei juridice i-a transmis foarte clar că-și dorește ca România să beneficieze de pe urma modificărilor legislative”, a declarat Michael Turner.