Nemulțumiții părăsesc „corabia” liberală

Deputații Octavian Bot şi Virgil Guran au anunţat că părăsesc PNL pentru a i se alătura lui Călin Popescu Tăriceanu. Bot a afirmat că, în prezent, formaţiunea liberală este „în derivă” şi că „este condusă de un grup de oameni ajunşi acolo prin aranjamente“.

Aflat la al patrulea mandat, Octavian Bot, a declarat că nu şi-a depus demisia din PNL, dar că apartenenţa sa la acest partid încetează odată cu adeziunea la Partidul Liberal Reformator. „În momentul actual, Partidul Naţional Liberal este în derivă şi, după cum ştim, un vas aflat în derivă are nevoie de un comandant care să-l redreseze şi se pare că acest comandant este tocmai Traian Băsescu. În urmă cu câteva luni, vreme de vreo trei ani, PNL lupta în USL alături de PSD împotriva regimului Băsescu şi iată că de ceva timp PNL vrea să se unească cu regimul Băsescu, pentru că regimul Băsescu înseamnă PDL, nicidecum Partidul Mişcarea Populară. Or, această ambiguitate, această schimbare de mesaj politic mie mi se pare foarte gravă”, a spus Octavian Bot. El a mai afirmat că PNL este condus acum de oameni ajunși în fruntea partidului prin aranjamente. Acesta a precizat că se va alătura Partidului Liberal Reformator care va fi înfiinţat la iniţiativa lui Călin Popescu Tăriceanu.

Şi deputatul de Prahova, Virgil Guran, a făcut același anunț, precizând că nu mai este membru PNL. Virgil Guran, ales într-un colegiu uninominal din judeţul Prahova, acuză pe de o parte decizia PNL de a fuziona cu PDL, dar şi atitudinea preşedintelui PNL Prahova, Mircea Roşca. Mai mulţi parlamentari ai PNL au anunţat anterior că vor părăsi partidul, în urma deciziilor luate la Congres şi că se vor alătura formaţiunii pe care o va înfiinţa Călin Popescu Tăriceanu. Printre aceştia se numără foştii miniştri Daniel Chiţoiu şi Andrei Gerea, dar şi deputaţii Graţiela Gavrilescu, Nicolae Alexandri, Sorin Teju, Ion Cupă, Nicu Marcu, Viorel Teodorescu, Viorel Palaşcă. Filiala PNL din care au plecat cei mai mulţi parlamentari este cea de la Prahova, unde doar doi dintre cei şapte parlamentari aleşi în 2012 au rămas în partid.