Ministerul Sănătății dă startul programului național de imunizare antigripală! Potrivit ministrului Florian Bodog, primele doze de vaccin vor ajunge la direcțiile de sănătate publică din țară, cel mai târziu, la începutul lunii noiembrie. Primii beneficiari vor fi bolnavii cronic, femeile însărcinate, copiii și angajații din unitățile sanitare.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 374, ediția print

“Am demarat și am finalizat procedura pentru achiziția unei cantități mai mici de vaccin antigripal decât este necesară pe tot anul. Această procedură este în curs de finalizare și primele doze de vaccin vor veni în teritoriu, în așa fel încât la sfârșitul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie să putem începe vaccinarea celor care sunt la risc. La începutul lunii noiembrie vom avea întreaga cantitate de vaccin antigripal, în toată țara. Ceea ce vreau să vă spun este că indicațiile OMS de vaccinare pentru acest an sunt sfârșitul lunii octombrie, pentru începutul vaccinării, și vaccinarea să continue cât mai mult”, a anunțat ministrul Sănătății, Florian Bodog, în urmă cu doar câteva zile.

Mergeți să faceți vaccinul, mai ales dacă aveți risc crescut de îmbolnăvire!

Așadar, pentru a avea o acoperire vaccinală cât mai mare a populației din grupele de risc, Ministerul Sănătății va crește numărul de doze achiziționate. Într-o primă etapă, dozele vor ajunge la Direcțiile Ju­dețene de Sănătate Publică de unde vor fi distribuite către medicii de familie. Imunizarea se face în cabinetul medicului de familie. “Vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă și se recomandă tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinul gratuit”, informează Ministerul Sănătății.