S-a dat startul programului „Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente“. Potrivit Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, proiectul inițiat de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a început săptămâna trecută și vine în sprijinul pacienților cu suma de 17.000 de lei per beneficiar, sub formă de vouchere.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 425, ediţia print

Banii sunt acordați pentru efectuarea de teste genetice persoanelor diagnosticate cu cancer de sân, în stadiul incipient, care au indicație medicală, eliberată de un medic specialist oncolog. „300 de pacienți vor primi acest ajutor până la finele anului, urmând ca alți 700 să beneficieze de sprijinul financiar până în decembrie 2019“, anunță Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Proiectul are o valoare de 17.000.000 de lei și se va realiza prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București. Potrivit aceleiași surse, au fost desemnate și primele laboratoare unde pacienții vor putea să își efectueze investigațiile de specialitate.  Persoanele care doresc informații cu privire la regulamentul de participare sau alte detalii care țin de desfășurarea programului pot accesa www.assmb.ro.

Peste 3.500 de românce mor anual din cauza cancerului de sân

Cele mai recente date prezentate de Or­ga­nizația Mondială a Sănă­tății pentru România arată că peste 3.500 de femei mor anual din cauza cancerului de sân, ceea ce înseamnă 1,56% din totalul deceselor. Așa se face că această afecțiune este pe locul 7 în topul cauzelor de mortalitate de la noi, după afecțiuni cardiace, atac cerebral, cancer de plămâni, boli ale ficatului, afecțiuni respiratorii și hipertensiune. Mai mult, același studiu arată că în țările cu un PIB mic și mediu pe cap de locuitor, cum este și cazul României, cancerul de sân alături de cancerul de col uterin reprezintă principala cauză de deces la femeile peste 30 de ani.