Update 23.55: Patru persoane, doi jandarmi şi doi protestatari, au fost transportaţi, miercuri seară, la spital după ce au fost loviţi în timpul incidentelor din Piaţa Victoriei, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

“Patru persoane sunt în spital. Doi sunt jandarmi, doi sunt protestatari, niciunul nu este în stare gravă. Se poate schimba situaţia şi să apară şi alţi oameni care să aibă nevoie de îngrijiri. Un jandarm a fost lovit cu obiecte contondente, o persoană a fost rănită cu o petardă, alteia i s-a făcut rău din cauza gazelor”, a declarat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Știrea inițială: Unii dintre protestatarii din Piața Victoriei au aruncat cu petarde şi torțe către jandarmi, oamenii legii folosind gaze lacrimogene şi ridicând gardul în zonă.

“Au fost executate violenţe asupra forţelor de ordine, mesajul pe care îl transmit şi pentru cei care sunt în piaţă este ca toate persoanele să părăsească Piaţa Victoriei. Vom folosi materialele din dotare. Pentru siguranţa lor, mesajul pe care îl transmit e să părăsească zona” a declarat Georgian Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria Română.

Incidentele au loc în zona bulevardului Iancu de Hunedoara, unii manifestanţi aflaţi la faţa locului precizând că protestatarii care au aruncat cu petarde şi torţe înspre jandarmi ar fi reprezentanţi ai galeriilor de fotbal.

Jandarmii au reacţionat folosind gaze lacrimogene.

Pe de altă parte, un număr foarte mare de persoane s-a delimitat de cei care au aruncat cu petarde şi torţe către jandarmi, scandând „Nu aşa!”.