@ Au fost reconfirmaţi, de asemenea, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii organizaţiei

Hubert Thuma, care este și președintele Consiliului Județean Ilfov, a fost reales în funcția de preşedinte al filialei Partidului Național Liberal (PNL) Ilfov, în ședința Comitetului de Coordonare al PNL Ilfov, din data de 15 iulie, care s-a desfășurat în spațiul primitor al Centrului Cultural ”Ion Manu” din Otopeni și a fost condusă de ministrul Economiei, Virgil Popescu.

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 558, ediția print

”Este o onoare pentru mine să fiu prezent și să conduc ședința uneia dintre cele mai titrate organizații, organizația Ilfov. Am venit și pentru că sunt alături de prietenul meu Hubert și simt că este iubit, iar susținerea morală există oricum. Am venit să fiu alături de dvs. și să conduc statutar această ședință, astfel încât, la sfârșitul ei, toți să fim fericiți”, spunea la începutul ședinței Virgil Popescu. La final, după alegeri, ministrul a semnalat pe pagina sa de ­Facebook: „Hubert ­Thuma şi echipa liberală de la Ilfov au demonstrat că soluţiile liberale sunt cele mai bune, că aduc prosperitate. Printre invitați au mai fost deputații George Tuță, Daniel Gheorghe, senatoarea ­Nicoleta P­auliuc și alți lideri liberali: vice­președintele CJ Ilfov Ștefan Rădulescu, ­Marian Petrache, secretarul de stat Ionel Scrioșteanu. Am încredere că alături de Florin Cîțu – președinte al PNL, vom demonstra românilor că liberalii vor dezvolta România!”.

În premieră, votul a fost exprimat în format electronic

Au fost reconfirmaţi, de asemenea, prim-vicepreşedinţii şi vicepreşedinţii organizaţiei. În premieră naţională, votul delegaţilor PNL Ilfov a fost exprimat în format electronic. Iar acest lucru face parte din viziunea de dezvoltare a preşedintelui Hubert Thuma în privinţa digitalizării judeţului Ilfov.

În urma votului celor 230 de delegaţi, Biroul Politic Judeţean al PNL Ilfov are următoarea componenţă: Preşedinte: Hubert Thuma; Prim-vicepreşedinţi: Ionel Scrioșteanu, Ştefan Rădulescu; Vicepreşedinţi: Emilian Oprea, Marian Tudor, Răzvan Ionuţ Tudor, Ninel Constantin Boșcu, Gheorghe Pistol, Vincenţiu Voicu, Mihai Anghel, Daniel Tudorel Zamfir; Membri: Anghel Albu, Costel Andrei, Gelu Apostol, Adrian Budeanu, Bogdan Cristian Călin, Niculae Cismaru, Narcis Cătălin Constantin, Mihai Dobre, Gabriel Dumănică, Andrei Filip, Ioan Adrian Ghiță, Marian Ivan, Cornel Constantin Ofițeru, Ion Samoilă, Georgel Vasile. Secretar general este George Ene.

Titlul de președinte de onoare a fost acordat primarului orașului Otopeni, Silviu Constantin Gheorghe, gazda alegerilor.

”Continuăm, astfel, cu aceeaşi echipă câştigătoare, care a obţinut cele mai bune rezultate la ultimele runde de alegeri. Continuăm cu reprezentanţii PNL Ilfov care ocupă funcţii publice şi sprijină dezvoltarea judeţului Ilfov în care am demonstrat că se poate. Le mulţumim tuturor celor care au fost prezenţi la şedinţa Comitetului de Coordonare al PNL Ilfov şi care şi-au exprimat votul! Felicitări colegilor care au organizat evenimentul! Împreună suntem o echipă puternică!”, au postat pe pe pagina de Facebook reprezentanții PNL Ilfov.

”Să punem mai presus de orice valorile și după aceea oamenii”

”Așteptam o întâlnire cu dvs. și mă bucur să fim din nou cu toții împreună. Mă bucur că pot să îmi încarc bateriile revăzându-vă! (…) Cred că primul an și un pic de noi mandate cu noua conducere a CJI, cu peste 30 de primari, cu guvernare liberală, a confirmat că Ilfovul a intrat într-un trend al investițiilor majore, care îi vor dubla valoarea în următorii trei ani (…) Mulțumesc colegilor din PNL Ilfov, pentru încrederea acordată. Sunt onorat! Vă voi reprezenta cu cinste în funcția de prim-vicepreședinte al organizației”, a declarat Irinel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Deputatul Daniel Gheorghe, a declarat la rândul său: ”Este o realitate pe care trebuie să o cunoască toată lumea, organizația PNL Ilfov este una dintre cele mai mari organizații din PNL la nivel național și o organizație ale cărei rezultate nu pot fi neluate în seamă de către nimeni, deși, de multe ori vedem în politica centrală a PNL, Ilfovul este lăsat mai la urmă. Vă felicit pe toți, pentru tot ce ați reușit să faceți în condiții deosebit de grele, în anul pandemiei de virus chinezesc, care a afectat întreaga omenire si ați reușit să câștigați niște alegeri foarte dificile cu un adversar mult mai  agresiv decât în alte momente, având pe de o parte PSD, iar pe cealaltă parte USR Plus. Prin asta ați demonstrat că puteți face performanță rară atât în politică, cât și în administrația publică locală. Eu mă bucur că am colegi de care pot fi mândru și care au lăsat fiecare acolo unde este, în comuna sau orașul său, ceva în urmă. Iar în urma muncii dvs. sunt convins că vor rămâne lucruri concrete de care oamenii să fie mândri și să își amintească. Cred că în tot ceea ce se întâmplă în acest timp la nivel național, ar trebui să punem mai presus de orice valorile și după aceea oamenii. (…) Cred că PNL trebuie să își păstreze identitatea sa moștenită de la Brătieni, cu tot ce prespune aceasta, națiune, familie, biserică, credință și valori morale creștine, tradiție, continuitate, libertate, capitalism românesc, capital autohton și, nu în ultimul rând, susținerea elitelor, valorilor și capacitatea noastră de a fi o forță în lume, de a nu sta mereu cu capul în jos, de a nu ne pleca în fața tuturor. (…) Cred că PNL este într-un moment în care trebuie să se regăsească pe sine însuși. Cred că la nivelul PNL trebuie să existe mai multă solidaritate. (…) Noi suntem PNL și așa cum suntem, trebuie să reglăm măsura forței și a valorii și cred că singura șansă în noua paradigmă internațională este aceea unei definiri mai ferme și mai evidente a identității noastre și a valorilor pe care noi dorim să le continuăm în societatea românească. (…) Cred că viitorul PNL va fi național ori nu va mai fi deloc. PNL trebuie să își păstreze caracterul său național și să își asume valori și să își promoveze oameni capabili, care fac cinste. Acest lucru mi se pare esențial și este un lucru simplu”.

”Suntem obligați să realizăm un act administrativ la un nivel extrem de ridicat”

Ștefan ­Rădulescu, vice­președinte CJ Ilfov și prim-vicepreședinte PNL Ilfov  a subliniat că organizația PNL Ilfov se numără printre cele mai performante organizații din țară ale PNL, cu unele dintre cele mai bune rezultate obținute în campaniile electorale din ultimii ani. ”În spatele acestor reușite, se află o echipă, care are în frunte un om care a demonstrat că poate câștiga orice competiție. Acest om se numește Hubert Thuma. Este așa cum știți un prieten foarte bun pentru fiecare dintre noi. Îmi exprim aprecierea pentru toți cei care au contribuit la obținerea acestor rezultate, primari, viceprimari, consilieri locali, consilieri județeni și toți membri organizației PNL Ilfov, pentru implicarea dvs, pentru eforturile depuse. Pentru dedicare pentru că i-ați convins pe oameni să ne voteze ­într-o proporție atât de mare vă mulțumesc! PNL își alege conducerile la nivel județean și national și majoritatea candidaților ocupă și funcții publice. Acest lucru va cântări enorm în perspectiva alegerilor din anul 2024. Astfel, suntem obligați să realizăm un act administrativ la un nivel extrem de ridicat, cu rezultate foarte bune și în interesul cetățenilor. Peste trei ani le vom cere votul din nou și este esențial să avem realizări, proiecte duse la bun sfârșit, să avem ce să le  arătăm că am realizat pentru ei. Îmi doresc un județ Ilfov european, într-o Românie europeană, în care să vedem proiecte de dezvoltare, investiții reale și acest lucru este posibil doar cu administrație liberală. Anul 2024 va avea ca obiectiv pentru BPJ ales astăzi, câștigarea tuturor rundelor de alegeri europarlamentare, locale, generale și prezidențiale. Sunt convins că împreună vom reuși să atingem acest obiectiv și împreună vom dezvolta Ilfovul”, a spus Ștefan Rădulescu.

Concurență transformată în război televizat

Senatorul PNL Nicoleta Pauliuc a spus la rândul său că este un moment ”în care privim spre viitor și decidem împreună cum va arăta acest viitor pentru organizația noastră. Cei mai mulți din cei de față sunt veterani ai politicii. Și ei știu foarte bine că nu poți construi viitorul fără să ții cont de prezent, dar mai ales de trecut. Înainte să vorbesc însă despre noi, despre PNL Ilfov, dați-mi voie să vă spun câteva cuvinte despre modul în care percep eu contextul mai larg al politicii noastre. Pentru că decizia noastră de astăzi nu poate fi luată fără o imagine de ansamblu a întregului mecanism în care funcționează organizația noastră. Nu vă ascund că, la nivel personal, am…s-o numim…o insatisfacție, legată de ceea ce se întâmplă acum în PNL dintr-un anumit punct de vedere. Pentru prima dată în istoria recentă a PNL, la vârful PNL concurența s-a transformat în război. Și nu orice război, ci unul televizat. Nu vreau să fiu înțeleasă greșit: în politică, lupta pentru putere nu se oprește niciodată, la niciun nivel. Însă această luptă are niște reguli nescrise. Iar una dintre acestea spune că indiferent de scopurile și obiectivele fiecăruia, acțiunile nu trebuie să aducă deservicii partidului. Dintr-un motiv foarte simplu: electoratul se va feri să-și dea votul unui partid care pare scindat (…) Hubert Thuma este liderul care în ultimii 4 ani a făcut dovada că are toate calitățile. Avem în sală primari cu ștate vechi, dar și figuri noi. Știm cu toții că atunci când vorbim de relația cu conducerea partidului și cu Guvernul, organizațiile care știu să navigheze mai ales în timpurile grele sunt cele care ies câștigătoare. Iar în politică, dragi colegi, ca și în orice altă organizație, este nevoie de echipă, dar și de lideri. În cadrul echipei se formează viitorii lideri, care vor ajunge să conducă ei înșiși într-o zi, antrenând la rândul lor următoarea garnitură. Astăzi, avem la PNL Ilfov o echipă care acționează unit, fără războaie interne, fără interese meschine. Dar, pe lângă echipă, avem în continuare nevoie de un lider puternic și echilibrat, realist și eficient, care să asigure acest rol dificil și delicat de „curea de transmisie” între nevoile organizațiilor și posibilitățile Guvernului. Aici, la Ilfov, avem toate ingredientele pentru a reuși: avem echipa și avem liderul. Dragă Hubert, îți doresc succes într-un nou mandat în fruntea PNL Ilfov. Avem cu toții nevoie de tine, la fel de mult cum avem nevoie unii de alții“, a declarat Nicoleta Pauliuc.

Viziunea mea și a echipei are în centru cetățeanul

Președintele reales al PNL Ilfov, Hubert Thuma, a menționat, la rândul său: ”Viziunea mea și a echipei mele din PNL Ilfov are în centru cetățeanul. Facem administrație pentru oameni și un mod bun de a realiza asta este să căutăm continuu soluții în beneficiul ilfovenilor, să avem coerență și continuitate pentru a le materializa. Iar pentru asta este nevoie de o echipă puternică, cu oameni profesioniști și hotărâți, cu viziune și proiecte ambițioase pentru viitor. Ceea ce avem! Rezultatele bune sunt garantul acelui echilibru pe care îl căutăm și care e legat de câștigarea alegerilor. Așadar, continuăm împreună.  Mă bucur că pot spune despre PNL Ilfov că este singura filială unde votul delegaților a fost exprimat electronic. Mi-am început mandatul ca președinte al Consiliului Județean Ilfov exprimându-mi clar ambiția de digitalizare completă a județului nostru, iar votul în format electronic de azi este un semnal încurajator că lucrurile merg în direcția bună. Se poate! Mulțumesc colegilor mei din PNL Ilfov pentru încredere. Simt o mare responsabilitate și respect pentru fiecare dintre dumneavoastră”.

Înainte de alegeri, Hubert Thuma a spus că are în fața sa cea mai bună echipă pe care și-ar fi putut-o închipui pentru Ilfov: ”Nu este vorba nici despre Florin Cîțu, nici despre Orban. Este vorba despre PNL Ilfov, este vorba despre noi. Tot ceea ce îmi doresc pentru viitor este să nu lăsăm ca acesta să fie apogeul nostru. Sunt convins că putem face multe lucruri deosebite împreună”, a spus Hubert Thuma.