Casa Corpului Didactiv (CCD) Ilfov, reprezentată de bibliotecar Horiana Arghira Petrescu, în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1, Brănești au organizat joia trecută, 15 iulie 2021, o activitate recreativ-educativă în cadrul proiectului ”Biblioteca de afară”, la Școala cu clase I-IV din satul Islaz.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilffov Nr. 558, ediția print

Și chiar dacă este vacanță, copiii pasionați de lectură din clasa a ll-a de la Școala Primară Islaz, prof. Adriana Enache și clasa a lV-a de la Școala Gimnazială Nr. 1, Brănești, prof. Roxana Maria Geambașu s-au adunat în curtea școlii, pe pături, la soare, și au vorbit – interesați și fascinați – despre cărți, cu scriitoarea Victoria Furcoiu, alias ”Bunica”.

”Primirea caldă din partea tuturor, candoarea, seriozitatea și receptivitatea copiilor (care au ascultat povești, ghicitori, din Colecția mea și nu numai, pentru că au citit din creațiile lor), zâmbetele, ca și atmosfera de șezătoare literară, la umbra deasă a unui nuc bătrân, au făcut ca evenimentul să-mi aducă multă bucurie în suflet și dorința revederii. Am primit cu dedicație o minunată carte, semnată de către Adriana Enache și Horiana Arghira Petrescu, intitulată ”Cărțile copilăriei“, apărută la Editura Tracus Arte, Brănești 2018, pentru care țin să mulțumesc! Mulțumesc, de asemenea, Casei Corpului Didactic Ilfov, directorului prof. dr. Florin Petrescu și Școlii Gimnaziale Nr.1, Brănești, directorului prof. Nicoleta Tone, pentru invitație și pentru Diploma de Excelență acordată”, a declarat scriitoarea Victoria Furcoiu.

20