Simona Halep a fost învinsă cu 3-6, 1-6, de americanca Shelby Rogers, locul 57 WTA, în primul tur al Australian Open, după o partidă care a durat doar o oră și 15 de minute. Este al doilea an consecutiv când Halep părăseşte Australian Open în primul tur.

Halep a lăsat impresia că nu este în plenitudinea forțelor fizice, fiind surclasată de Rogers. Halep a fost lipsită de agresivitate şi, serviciul al doilea a fost la pământ, iar mişcarea din teren departe de cea cu care a impresionat lumea tenisului. Dincolo de fileu, Rogers a fost ceea ce nu a reuşit Halep, să servească şi să returneze puternic, să joace pe pe marginile terenului şi să domine meciul

Prima parte a întâlnirii a fost echilibrată, cu game-uri şi schimburi de mingi lungi. Cele două jucătoare şi-au făcut serviciul până la 2-3, când Halep a ratat un voleu şi Rogers a obţinut break-ul. A fost suficient pentru ca americanca să-şi treacă pe tabelă primul set, cu 6-3, după 46 de minute.

Setul secund a fost la discreţia lui Rogers, care nu a mai cedat decât un game, primul. Ea s-a impus cu 6-1, după alte 29 de minute.
Cu siguranţă, ea a jucat foarte bine. A jucat un tenis la un standard ridicat. A fost agresivă şi a lovit puternic şi foarte lung. Am încercat, dar am avut dureri la genunchi. În setul al doilea, a fost dificil să mă mișc, dar a meritat să câştige„, a declarat Halep, la finalul meciului.

Întrebată de când are probleme cu genunchiul, jucătoarea de 25 de ani a răspuns: „Prima oară, am simţit durere la Singapore. În fiecare azi acolo am avut dureri. În intersezon a fost în regulă, dar apoi, în China, am simţit din nou acele dureri, la sfârşitul primului meci. Aici, am avut dureri în fiecare zi, dar nu aşa ca azi„.

Anul trecut, Halep a pierdut în primul tur la Melbourne, în faţa chinezoaicei Shuai Zhang, cu scorul de 4-6, 3-6. Românca a obţinut cea mai bună performanţă la Australian Open în 2014 şi 2015, când a atins faza sferturilor de finală.