După 10 ani de muncă, doi australieni, Stuart și Cedar Anderson, au reușit să creeze un stup cu robinet din care nu este nevoie ca albinele să fie deranjate pentru extragerea mierii. Aceasta curge direct din stup, prin intermediul unui sistem simplu, natural. Stupul inventat de ei a fost lansat la nivel mondial, pe 23 februarie.

Stupul Flow, așa cum a fost el botezat de cei doi, este format din celule fagure deja formate parțial. Albinele numai acoperă fagurele cu ceară, umplu celulele cu miere și pun capacul celulelor ca de obicei. Când porniți instrumentul, care seamănă cu un robinet, celulele sunt despărțite vertical în interiorul fagurelui și formează canale care permit mierea să ­curgă până la un jgheab sigilat, la baza cadrului. Mierea se scurge din stup prin acest robinet, iar albinele nu sunt tulburate din activitatea. Stupul-minune este perfect pentru stupinele mici și mijlocii, însă presa internațională deja le vede ideale și pentru restaurantele cu profil naturist, unde clienții vor avea posibilitatea de a-și pune miere în farfurie, direct din stup.

Când mierea a fost scursă, dispozitivul poate fi pornit din nou, fagurele fiind resetat în poziția inițială și albinele o iau de la început, pentru a produce altă miere.