Pe 20 decembrie 2013, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a participat la inaugurarea Centrului de Îngrijire și Asistență- Ciolpani, eveniment prilejuit de finalizarea lucrărilor de reabilitare, modernizare și extindere a acestuia.

Lucrările au demarat în martie 2013, proiectul fiind implementat prin intermediul unei finanţări nerambursabile, acordate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 3 ”Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, DMI 3.2 ”Reabilitarea, modernizarea, dezvol­tarea, extinderea şi echi­parea infrastructurii sociale”. Proiectul a fost realizat de către CJI şi Direcţia Generală pentru Asistența Socială și Protecţia Copilului Ilfov, și a urmărit îmbunătăţirea calităţii infrastructurii pentru serviciile socia­le, în vederea  asigurării unui acces egal al cetăţenilor la acestea.

Direcțiile principale de dezvoltare ale proiectului au urmărit asigurarea serviciilor de cazare de lungă durată, obţinându-se astfel un cadru adecvat de găzduire şi îngrijire pentru persoanele aflate în dificultate și acoperirea cu o gamă variată de servicii, cu scopul de a ajuta aceste persoane, începând cu acceptarea lor în centru, până la rezolvarea unor probleme specifice cu care acestea se confruntă, temporar. Principalele lucrări executate au cuprins extinderea corpului principal al căminului – pe orizontală şi pe verticală – prin mansardare; executarea de lucrări de intervenţie în zonele neafectate de extinderea pe orizontală; montarea de panouri solare pentru prepararea apei calde menajere; reabilitarea foselor septice; executarea de lucrări de amenajare a terenului şi a spaţiilor verzi.

Președintele CJI a ținut să sublinieze im­por­tanța finalizării acestor lucrări și a declarat că: “acest proiect, care se adresează, în primul rând, celor 70 de beneficiari din cadrul Centrului de asistență și îngrijire – Ciolpani, reprezintă un pas spre normalitate, reprezintă un pas spre o viață mai bună. (…) Avem datoria să sprijinim persoanele aflate în dificultate și să ne implicăm activ pentru a atrage fondurile necesare dezvoltării unor programe dedicate acestora”, a spus Marian Petrache.

Derulat sub sloganul “O bătrânețe decentă într-o locație europeană”, proiectul a avut o valoare totală de aproximativ 3,7 milioane de lei, o durată de 30 de luni, iar pe parcursul executării contractului au apărut lucrări suplimentare în valoare de circa 400.000 de lei.