“Criza coronavirusului a lovit toate domeniile. Dacă stați o zi în fața televizorului, vă veți îngrozi. Turism, restaurante, bursă, fabrici și făbricuțe, industria petrolieră, locuri de muncă și, bineînțeles, sănătate, toate sunt lovite în plin de această criză care seamănă cu un film SF care durează mult, mult prea mult”, consideră Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov (CJI).

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 496

Acesta vorbește, în continuare, despre faptul că, ”la un moment dat (sper cât mai devreme), visul ăsta urât se va termina. Teatrele vor fi din nou pline, magazinele la fel, sălile de cinema, restaurantele. Trebuie să ne asigurăm că, odată ieșiți din această situație, viața va putea reveni la normal. La Consiliul Județean Ilfov investițiile nu au fost oprite. S-a turnat și se mai toarnă asfalt, se achiziționează aparatură și echipamente în spitale și se lucrează pentru confortul cetățenilor. În această primăvară am încheiat lucrările la DJ 602 – Domnești/Buftea și pe DJ 100 în Ștefăneștii de Jos. S-au făcut și marcajele. Și DJ 181 – Mânăstirea Țigănești/DN1 s-a asfaltat, urmează să se traseze marcajele rutiere. La fel și pe DJ 101C. Podul peste Valea Vlăsiei de pe DJ 101C e și el gata, la fel și două giratorii în Buftea. Acum se lucrează la DJ 401, la DJ 602A, la podul peste râul Căldărușani din Gruiu și la cel peste lacul Snagov din Periș. Investițiile la spitalele din județ continuă și ele. La Spitalul Județean se lucrează la pasarela care leagă secția de Urologie cu Administrativul, s-au achiziționat două ventilatoare care sunt deja în funcțiune, iar două etaje au devenit izolatoare pentru triajul pacienților. Și la Buftea, la Spitalul de Obstetrică Ginecologie, s-a cumpărat un mamograf, pentru că oamenii nu sunt afectați doar de coronavirus, ci au și alte afecțiuni. Iar la spitalul de la Bălăceanca se lucrează la două corpuri, urmează aducțiunile de apă, acoperișul și rețeaua electrică. Pot să spun că oamenii din Ilfov sunt mai norocoși decât cei din București, în această perioadă. Cei mai mulți au curți unde autoizolarea parcă nu pare așa neagră. (…) Am făcut dezinsecție terestră în toate localitățile din județ, și începem acțiunea din avion, deasupra bălților și lacurilor. Nu vrem ca țânțarii să ne chinuie în această perioadă în care suferim destul. Vă asigur că facem tot ce este posibil pentru ca medicii să nu ducă lipsă de nimic în acest război cu virusul și că vom continua investițiile atât de necesare în județ”, a mai spus Marian Petrache.

”Stați acasă!”

Mesajul președintelui CJI continuă cu binecunoscutul apel către ilfoveni, de a sta acasă! ”Pe dumnevoastră, dragi locuitori din Ilfov, nu vă rog decât să stați acasă dacă vreți să ieșim din izolare cu zâmbetul pe buze și cu dorința de a reveni la normal! Și vă mulțumesc pentru că mi-ați atras atenția când ce mi-am propus să fac în județ nu a fost pe atât de rapid pe cât v-ați fi dorit!”, a concluzionat Marian Petrache.