Consiliul Judeţean (CJ) Ilfov a anunţat că, din 27 aprilie, începe dezinsecţia din avion pentru combaterea larvelor de ţânţari, urmând să se utilizeze un insecticid biologic care „nu este toxic pentru oameni”.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, ediția print nr. 496

„Probele prelevate din lacuri de Serviciul Judeţean de Dezinsecţie arată că au apărut larvele de ţânţari, prin urmare este nevoie de acţiuni pentru combaterea lor. Dezinsecţia pentru combaterea larvelor de ţânţari se face din avion. Acţiunile au loc începând de luni, 27 aprilie, după ora 07.00, şi se vor face cu un insecticid biologic (nu este toxic) – Vectobac WG, în doză de 0,6 kilograme la hectar. Substanţa acţionează asupra larvelor, pe care le omoară în 24 de ore”, precizează reprezentanții CJI.


La acțiuni participă câte un reprezentant din partea fiecărei primării din judeţ, care va fi invitat să participe la prepararea substanţei. Dezinsecţia din avion se realizează în perioada 27 aprilie – 3 mai în Popeşti-Leordeni, Glina, Berceni, Vidra, Copăceni, 1 Decembrie, Jilava, Dărăşti, Măgurele, Chiajna, Dragomireşti-Vale, Ciorogârla, Domneşti, Clinceni, Bragadiru,
Cornetu; între 28 aprilie – 4 mai în Cernica, Pantelimon, Brăneşti, Găneasa, Ştefăneşti, Afumaţi, Petrăchioaia, Dascălu, Dobroeşti, Otopeni, Tunari, Chitila, Mogoşoaia, Buftea, Voluntari şi în perioada 29 aprilie – 5 mai în Periş, Corbeanca, Ciolpani, Baloteşti, Snagov, Nuci, Gruiu, Moara-Vlăsiei, Grădiştea.
”Precizăm că, zilele trecute, în Ilfov s-a făcut prima rundă de dezinsecţie terestră din acest an. Acţiunile vor avea loc o dată pe lună, în funcţie şi de condiţiile meteo”, au explicat reprezentanții CJ Ilfov.