Fiind obişnuit cu adevărul potrivit căruia „Buftea sunt eu”, Ion Stoica a decis ca odată cu părăsirea biroului din care a domnit peste Buftea, să ia cu el şi un „mic” su-venir. Şi din mic suvenir, s-a făcut mare, căci aşa a ştiut el tot timpul să se autopreţuiască. A golit, literalmente, întreg biroul.

Cum toată lumea ştie că Ion Stoica n-a cheltuit un leuţ din buzunarul propriu, bugetul local fiindu-i mereu la dispoziţie, nimeni nu crede povestea cu „biroul aranjat pe banii proprii”. Mai ales că sub domnia sa, biroul a fost reamenajat  de două ori, prima dată chiar în prima săptămână de la instalare, iar  a doua oară la împlinirea a doi ani de mandat, când consiliera personală, Ioana Popa, s-a ocupat de amenajarea Feng-Shui a locului de unde Ion Stoica a emis „grijile” sale pentru bufteni.

Cât i-a păsat de bufteni, cât îi pasă în continuare, se vede şi din imagini, biroul fiind gol-goluţ, canapelele din piele neagră fiind moştenire (conform unor surse) de pe vremea primarului Rovinaru, sau (conform altor surse) de pe vremea lui Constantin Bălălău. Personal le ştiu acolo de şapte ani, deci dinaintea mandatului care a în-ceput în anul 2008. Ion Stoica a decis aşadar că bugetul local mai poate suporta o reamenajare a biroului numărul unu şi l-a golit cărând totul la vila sa dotată cu SPA şi piscină în curte de pe Aleea Gării. Buftenii plătesc, bugetul local suportă. Iar angajaţii primăriei au adus de unde au ştiut, un birou ca să aibă şi noul primar pe ce să scrie, când s-o instala.

Fostul primar a luat acasă biroul, fotoliul de birou prevăzut cu instalaţie de masaj, dulapul-vitrină, cel de al doilea birou folosit pentru acte şi telefoane,  plasma de pe perete, florile, scaunele pentru vizitatori, deci absolut tot! Nu ştim dacă şi luat şi aparatura de bruiaj şi dacă a luat cu el şi microfoanele instalate prin birou şi toată lumea se miră că nu şi-a luat şi cele două maşini ale primăriei, tot la el acasă.

Mai mult, hrăpăreţ din fire, în aceeaşi noapte când a pierdut alegerile, Ion Stoica şi-a însuşit şi măsuţa pentru cafea din ante camera secretarei, locul unde cei veniţi în audienţă aşteptau cuminţi un semn al  „graţiei divine”. Ia-le tu pe toate Neluţule, că ai nevoie, doar trebuie să mobilezi un hotel, o pensiune, vreo două case de va-canţă…

Mulţumim Neluţule, Buftea îţi mulţumeşte că îţi arăţi adevărata faţă fără să te mai fereşti.