O comisie formată în experți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov au demarat astăzi, activitatea de cercetare care să ducă la stabilirea cauzelor incendiului izbucnit pe 26, la depozitul din Dărăști.

 

Potrivit reprezentanților ISU București-Ilfov, urmare a verificării efectuate în teren, în data de 29 mai, la obiectivul Hală depozitare arhivă, inspectorii din cadrul Inspectoratului Regional în Construcții București — Ilfov au recomandat interzicerea accesului oricărei persoane, inclusiv a pompierilor, în interiorul clădirii.

Reamintim că pe 26 mai, un incendiu puternic a izbucnit la o hală din structură metalică, amenajată ca depozit pentru arhivă, din localitatea ilfoveană Dărăști.

La momentul respectiv, la fața locului au fost trimise 15 autospeciale de stingere și trei mașini de descarcerare. Au fost aduse motopompe pentru alimentare cu apă din surse fără presiune, pentru alimentare din hidranții din Măgurele.

Incendiul a fost lichidat abia pe 4 iunie, după o intervenție ce s-a întins pe durata a zece zile, spun oficiali ai ISU București-Ilfov.