dress up young woman

Părul este cartea de vizită a oricărei persoane. Căderea părului poate fi un fenomen frustrant atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Acest lucru poate să ascundă anumite boli genetice, tulburări hormonale, o acumulare accentuată a stresului sau chiar efectuarea unor tratamente care sunt prea dure pentru păr și pielea capului. Care sunt cele mai eficiente soluții?

Oul și lămâia

Dintr-o multitudine de remedii naturale cu valențe terapeutice în cazul căderii părului, se distinge gălbenușul de ou. Se amestecă foarte bine două gălbenușuri de ou și câteva picături de zeamă de lămâie, care se aplică ușor pe toată lungimea părului, cu precădere la rădăcini. Se lasă cam 20 de minute să acționeze, apoi se spală părul cu apă călduță.

Ardeiul iute

Are proprietatea de a stimula creșterea părului. Efectele benefice asupra părului se obțin fie consumând ardeiul iute ca atare, fie realizând un masaj ușor al pielii capului cu o loțiune preparată din semințe de ardei iute pisate, în amestec cu ulei de măsline.

Ceapa și usturoiul

Un alt remediu excelent pentru căderea părului îl constituie fricțiunile cu suc de ceapă sau usturoi. Aplicate de câte două ori pe săptămână, cel puțin șase săptămâni, tratamentele cu astfel de sucuri îmbunătățesc circulația sanguină la nivelul scalpului, prevenind ruperea și căderea firelor de păr. Din doi-trei căței de usturoi pisați și amestecați cu trei lingurițe de miere de albine, o lingură de ulei de ricin și trei gălbenușuri de ou, se obține o mască extrem de benefică pentru păr. Aceasta se întinde bine pe tot părul și se menține toată noaptea. Părul se spală abia dimineața cu apă călduță și șampon.

Arganul, măslinele, cocosul și eucaliptul

Și uleiul de argan constituie un bun tratament pentru păr. La fel de bune sunt și uleiurile de cocos, de măsline sau eucalipt care, pe lângă oprirea căderii părului, hrănesc pielea scalpului și previn apariția mătreții, responsabilă la rândul său de subțierea și ruperea firelor de păr. Se încălzește puțin ulei, se masează ușor pielea capului și, timp de o oră, se menține capul acoperit cu un prosop. Apoi se spală părul ca de obicei.

Aloe vera

La fel de eficient este și masajul cu ulei de aloe vera sau cu infuzie preparată din această plantă. Se lasă să acționeze o oră, apoi se clătește părul cu apă călduță. Previne căderea părului și accelerează creșterea firelor de păr.