Narcis Constantin și-a lansat candidatura pentru funcția de primar

Sâmbătă, 23 aprilie, Narcis Constantin, actualul primar interimar al orașului Măgurele și candidatul PNL pentru alegerile locale din 5 iunie, și-a lansat candidatura, la Plaza Mall Romania, în prezența a peste 400 de simpatizanți și susținători. Evenimetul s-a dovedit a fi un bun prilej de bilanț, dar și pentru prezentarea proiectelor de viitor ale candidatului liberal.

Deviza afișată de Narcis Constantin, „Iubesc Măgurele”, este una care îl caracterizează pe deplin. Pentru că, într-adevăr, rar mi-a fost dat să cunosc un om mai atașat de localitatea natală ca Narcis Constantin. Acesta, de altfel, este și unul dintre motivele care l-au determinat pe Narcis să candideze la primăria orașului pe care-l iubește atât de mult.

 

Povestea unui deceniu

Printre invitații lui Narcis s-au aflat Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov și al Organizației județene a PNL, deputatul Thuma Hubert, viceprimarul din Chitila, Costel Andrei, directorul DGASPC Ilfov, Bogdan Pîntea și mulți alți prieteni și suținători. Ideea lui Narcis Constantin de a se întâlni cu susținătorii într-o sală de cinematograf a fost foarte inspirată, pentru că a oferit ocazia celor prezenți să revadă momente din ultimii 10 ani din activitatea actualului primar interimar, dar și a unei bune părți dintre cei prezenți. „Acest eveniment reprezintă o deschidere a campaniei electorale. Este o ultimă ședință de partid, înainte de alegeri, a unei organizații care de 10 ani încearcă să construiască ceva pentru orașul Măgurele, care, de 10 ani, încearcă să schimbe ceva în orașul în care trăim și în care, poate, copiii noștri vor locui. Această ședință a fost gândită ca o poveste, în sensul în care, în această sală, sunt două categorii de oameni: oamenii care au scris această poveste și care au participat, timp de 10 ani, necontenit, la activitățile noastre și prietenii apropiați ai acestor oameni, care ne-au susținut, de-a lungul vremii. Noi, cei care am scris povestea o vom revedea astăzi, în filmele și fotografiile pe care le vom viziona, iar cei care nu au văzut-o, încă, o vor cunoaște”, a spus Narcis Constantin, în deschidere.

 

Un bilanț impresionant

În continuare, Narcis Constantin a tecut în revistă  realizările sale și ale consilierilor PNL, din ultimii ani. Și nu sunt puține: printre ele se numără reabilitarea completă a Monumentului Eroilor, reintroducerea transportului RATB, renovarea clădirilor Liceului teoretic „Horia Hulubei și a școlii generale, renovarea completă a grădiniței din Vârteju, a școlii și grădiniței din Dumitrana și a școlii din Aluniș. Lor li se adaugă construirea Centrului Medical Măgurele, reabilitarea unor străzi, a aleilor și trotuarelor sau amenajarea parcării din fața stadionului de fotbal. Totodată au fost reamenajate piațeta centrală și fântâna arteziană din aceeași zonă.

Primarul interimar a mai vorbit și despre reabilitarea gardului cimitirului și cel al bisericii din Vârteju, amenajarea unui teren de sport multifuncțional, în curtea școlii generale. Printre alte realizări se mai regăsesc și extinderea rețelei de gaze, montarea sistemului de supraveghere video, modernizarea și eficientizarea rețelei de iluminat public cu becuri LED, reabilitarea, în parteneriat cu CJ Ilfov, a podului de peste râul Ciorogârla, dar și a celui de peste linia de Centură etc.

 

Proiecte pe măsura realizărilor

Dacă ați obosit cumva citind enumerarea de mai sus, pregătiți-vă pentru ce urmează. Adică, lista proiectelor pe care și le propune Narcis Constantin, în noul mandat. Pentru că această listă este la fel de bogată și generoasă ca și cea dinainte. Astfel, echipa condusă de Narcis și-a propus înființarea unui cabinet stomatologic școlar, în care toți copiii să beneficieze de asistență de specialitate gratuită. Rămânând tot în domeniul sănătății, viitorul primar are în proiect înființarea serviciului de salvare comunitară – cu un centru de permanență. Totodată, se vor înființa Poliția Comunitară și Administrația Domeniului Public. Va lua ființă și un Club Cultural, în Măgurele, cu sedii în Măgurele, Vârteju, Dumitrana și Aluniș, dar și un Club al Pensionarilor, amenajat în locul fostei centrale termice de pe platformă. Vor fi amenajate sau reamenajate parcuri în Dumitrana, în zona fostului ștrand, în Cartierul Scriitorilor, în Aluniș, Vârteju și Nefliu și, nu în ultimul rând, va fi restaurat Parcul Oteteleșanu.

Dar nu e totul. Se vor introduce rețele de apă și canalizare în toate zonele din Măgurele, în colaborare cu CJI, în cadrul ADIA Ilfov, lucrări care vor începe la începutul lui 2017, proiect care va beneficia de o alocare în valoare de circa 20 de milioane de euro. De asemenea, toate străzile de pământ și pietriș din Măgurele vor fi asfaltate, iar blocurile vor fi reabilitate termic, în totalitate. Tuturor acestor proiecte li se vor adăuga și altele, cum ar fi extinderea rețelei de supraveghere video, crearea de noi zone verzi și reamenajarea peisagistică a celor existente, amenajarea aleilor pietonale a parcărilor și a trotuarelor, acolo unde ele nu există, și reabilitarea completă a podului de peste Centură. Dar, le-a spus Narcis Constantin invitaților săi, proiectele nu se vor opri aici și i-a îndemnat pe aceștia să vină cu idei și propuneri.

 

Noul model de primar

„Astăzi, îmi dau seama că Narcis este mai pregătit ca niciodată. Reiterez ceea ce am spus în 2008: Narcis e un încăpățânat, în sensul bun al cuvântului, adică își urmărește cu îndârjire țelul și nu se lasă până când nu duce lucrurile la bun sfârșit. Are o determinare deosebită! Sunt convins că va realiza ceea ce a promis. Încă ceva: Narcis este noul model de primar! Adică unul care știe ce înseamnă dezvoltarea unei localități, care știe să facă planificare și care să dezvolte localitatea, cu gândul la viitor. Iar Narcis este unul dintre aceștia!”, a arăta, în cuvântul său, Marian Petrache, președintele CJ Ilfov.

 

Închei aici această relatare, cu gândul că președintele CJI a punctat perfect calitățile lui Narcis Constantin. Nu de alta, dar el a dovedit, pe parcursul perioadelor sale de interimat, că are, într‑adevăr știința și capacitatea de a face din Măgurele ceea ce și-a dorit, dintotdeauna: cel mai frumos și cel mai modern oraș din Ilfov.