Izvorul Tămăduirii, la Parohia Roșu I, din comuna Chiajna. O mare de inimi credincioase au adus cinstire Maicii Domnului timp de două zile, cu prilejul Praznicului Împărătesc. Și de această dată, părintele paroh Ion Ciucă și-a binecuvântat credincioșii spre întărire, ocrotire Divină și mânutire oferindu-le, odată cu apa sfințită, cele mai mari daruri pentru sănătate trupească și fericire sufletească.

 

Articol publicat în Jurnalul de Ilfov Nr. 450, ediția print

Biserica Izvorul Tămădu­irii, din satul Roșu al comunei Chiaj­na, este locul în care liniștea și bucuria te învăluie chiar de la intrarea pe poarta lăcașului. Și, pentru că este unul dintre lăcașele de cult care ocupă un loc special în inimile noastre, ale reporterilor Jurnalului de Ilfov, vineri, pe 3 mai, în ziua hramului, am revenit aici cu mare bucurie. După numai câteva momente de rugăciune, inimile noastre parcă străluceau ca soarele și ne simțeam inspirați de frumusețea lui Dumnezeu. Părintele paroh Ion Ciucă, însoțit de un ales sobor de preoți din care au făcut parte și fiii săi, preoții Ionuț și Anichit Ciucă, ne-a hrănit sufletele cu o slujbă deosebit de frumoasă, care ne-a ajutat să îna­intăm în lumina și adevărul lui Hristos, izvorul bucuriei și veseliei adevărate. Râuri de rugăciuni și cântări duhovnicești impresionante au curs până spre miezul zilei, în parohia înnoită și înfrumusețată ca o mireasă. După ce au sfințit apa, slujitorii au aruncat în aer doi porumbei albi, ca simbol al Duhului Sfânt, al păcii și armoniei, dar și ca semn al curățirii sufletelor credincioșilor prin smerenie.

Izvor de bucurie și vindecare

Amintind de lacrimile Maicii Domnului de lângă Cruce, din Vinerea Mare, preoții
ne-au stropit cu apă sfințită. Apoi, ca o binecuvântare sacră ne-au dăruit apa cu puterile ei vindecătoare. „Ne-am dorit să facem ceva special pentru această mare zi, așa că ne-am pregătit cu 800 de porții de mâncare, preparate tradiționale pentru toate gusturile credincioșilor noștri, porții care sunt împărțite tuturor celor ce au fost alături de noi. Ca o surpriză pentru credincioși, cu prilejul acestui hram am aurit catapeteasma, care este o lucrare foarte importantă, am pus o cruce foarte frumoasă la intrarea în curtea bisericii, adusă din Ucraina, am renovat monumentul din sensul giratoriu și am asfaltat toate aleile principale din cimitir. Pentru alei avem promisiunea Consiliului Local că ne va ajuta cu valoarea lucrării respective, finanțarea fiind deja aprobată în ședința de Consiliu. Aseară am avut alături de noi, în rugăciune, 23 de preoți, astăzi opt. Le mulțumim tuturor”, ne-a spus părintele paroh Ion Ciucă. Biserica din Roșu este o bijuterie arhitecturală care strălucește atât prin frumusețe, cât mai ales prin faptele bune pe care le fac preoții slujitori pentru ajutorarea celor aflați în suferință. După slujba de hram, cu toții am plecat acasă mai bogați spiritual și plini de pacea care ne va însoți multă vreme.