Jandarmeria Română a împlinit 166 de ani, de la înființare

La 3 aprilie, s-au împlinit 166 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat „Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document care marchează întemeierea Jandarmeriei de astăzi.

În prezent, Jandarmeria își dorește să fie o instituţie apropiată de oameni şi să devină un reper în ce priveşte calitatea serviciului în slujba cetățenilor, instituțiilor de stat și particulare, prin misiunea onorantă de a asigura liniștea socială și respectarea legalității. Menţinerea acestor standarde se bazează pe efortul zilnic al celor peste 27.000 de bărbaţi şi femei care constituie principala sa forţă, în îndeplinirea atribuţiilor.

Jandarmii ilfoveni au sărbătorit această aniversare  în mijlocul cetăţenilor judeţului Ilfov, în zilele de 1, 2 şi 3 aprilie. Totul, prin organizarea unor puncte de informare în opt localităţi ale judeţului, după cum urmează: Măgurele și Bragadiru (01.04);  Popești-Leordeni, Pantelimon și Voluntari (02.04); Otopeni, Buftea și Mogoșoaia (03.04).

În cadrul acestor puncte  de informare au fost  prezentate publicului, de toate vârstele și preocupările,  filme  privind activitatea Jandarmeriei Române şi a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Ilfov, dotări cu mijloace auto și moto speciale de intervenţie, tehnică şi armament din dotare. În toate locurile unde au fost prezenți, jandarmii au fost întâmpinați cu simpatie de mii de oameni, între care copiii s‑au bucurat cel mai intens. O mențiune: de departe, la Mogoșoaia, în Parcul Târgușorului Brâncovenesc participarea publicului de duminică a fost cea mai numeroasă.

Au fost împărțite tuturor flyere, în care au fost prezentate pe scurt date istorice de referință de la înființarea Jandarmeriei Române, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Ilfov, dar şi activităţile specifice pe care le desfăşoară aceste cadre.

 

Tot cu această ocazie, au fost  organizate şi concursuri de : tenis de masă, şah şi pescuit sportiv, iar cei mai buni militari din cadrul inspectoratului s-au bucurat de premii. Toate datele și lămuririle despre cele prezentate ne-au fost oferite la Buftea, de către lt.col. Lică Andone – ofițer de informare relații publice și cu publicul și lt. Cristian Munteanu, ofițer delegat la același compartiment, ambii din cadrul IJJ Ilfov.