Pe Crucea comemorativă din fața Primăriei orașului Bragadiru, realizată printr-o placare de marmură albă și neagră (marmura albă provine de la un alt monument memorial în cinstea eroilor căzuți în luptă, care s-a degradat) sunt gravate mai multe inscripții, dar cea care atrage cel mai mult atenția este aceasta: ”Spuneți generațiilor viitoare că noi am făcut suprema jertfă pe câmpurile de bătaie, pentru întregirea neamului”. 

Evident, sunt menționate numele eroilor, iar cei care prețuiesc istoria și faptele de vitejie ale înaintașilor, le onorează cu emoție memoria, în fiecare an, de Ziua Națională a României.
”1 Decembrie este ziua în care ne bucurăm împreună de ceea ce ne unește și lăsăm de-o parte ceea ce ne dezbină. Este o zi de sărbătoare, în care se celebrează nu doar istoria, ci și valorile, tradițiile și cultura românească. La mulți ani, România! La mulți ani, Bragadiru!”, a transmis primarul orașului, Gabriel Lupulescu, cu prilejul Zilei Naționale a României. Alături de acesta, la sărbătorirea eroilor, de la Bragadiru, s-a aflat și președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, care a urat tuturor românilor ”La mulți ani!” și a adăugat că ”Împreună construim țara pe care ne-o dorim cu toții. Haideți să muncim zi de zi pentru o Românie mai bună!”.
Sărbătoarea a fost marcată prin ceremonial religios și depunere de coroane la monumentul dedicat eroilor, după care, bragadirenii au avut parte de un spectacol artistic de excepție. Au fost invitați să cânte, pentru cetățenii care nu au ezitat să se prindă într-o ”horă a unirii”, Cătălin Doinaș și Adina Roșca, Ionuț Târnoveanu, Maria Constantin și Mărioara Man Gheorghe alături de grupul Mlădițe Ilfovene.