O petrecere ”ca la carte”… vreme bună, lume multă, artiști îndrăgiți, distracție cât cuprinde pentru cei mici, un grătar și o bere pentru cei mari. Cam asta este rețeta, iar ea a fost respectată pas cu pas la Jilava, pentru ca aniversarea zilei comunei să iasă bine, iar jilăvenii ­să și amintească cu plăcere și cea de-a zecea ediție.

Articol apărut în Jurnalul de Ilfov, nr. 403, ediția print

Așadar, duminică, 20 mai, distracția de la Jilava a început pe la prânz, în parcul Morii, de lângă policlinica cea nouă. Mai întâi cu cei mai mici artiști – Ansamblul Jilăveanca, al Școlii nr. 1 din localitate și cu cei de la Asociația Matias, a cărei misiune este de a asigura suport educațional pe termen lung pentru copiii din zonele dezavantajate din județul Ilfov. În timp ce pe scenă se cânta folclor și se dansa, în parc, cei mici s-au dat în leagăne, pe tobogane gonflabile gigantice, au înălțat zmee și au făcut baloane uriașe de săpun, au fost pictați pe față și au primit vată de zahăr roz. ”Profesorul trăznit” ­le-a pregătit un spectacol interactiv de 45 de minute, au fost numere de magie și animatori, iar toată distracția a fost supervizată pas cu pas de primarul și viceprimarul comunei – Elefterie Ilie Petre și Mariana Dumitrescu, și de către consilieri locali – care au avut grijă ca totul să iasă bine. Pe la zona ”oficială”, amenajată în laterala scenei, au trecut pentru a ura jilăvenilor ”La mulți ani” și ”Petrecere frumoasă!” deputatul PSD de Ilfov Cătălin Constantin Zamfira, primarul localității Afumați, Gabriel Dumănică, sau administratorul public al județului, Irinel Scrioșteanu.

După evoluția artistică a celor mici, pe scenă a urcat Boier Bibescu, sau…”cea mai colorată barbă văzută vreodată”, iar la ora 17.30 au sosit Ionuț și Doinița Dolănescu. Parcul s-a umplut de oameni, grătarele au început să sfârâie, pline de mici, cârnați și fripturi, s-au încins câteva hore, iar distracția a fost confirmată ”la ea acasă”! Dorian Popa și-a făcut apariția în jurul orei 18.00 și, timp de o oră, nu s-a putut dezlipi de lângă mașina personală, fiind asaltat de admiratorii săi, care au dorit să-și facă fotografii cu artistul. Bronzat, plin de mușchi, însoțit de cele două dansatoare ale sale, Biancax2, la fel de sexy, Dorian Popa a urcat pe scenă de la ora 18.50. A cântat, a dansat, a coborât printre cei din public, și-a aruncat maioul de pe el… a făcut show! Distracția a fost întreținută, în con­tinuare, de Mr. ­Juve, iar finalul petrecerii a aparținut întru-totul lui Jean de la Craiova. Și, cum altfel, decât ca ­într-o petrecere ”ca la carte”, jilăvenii s-au lăsat duși de la chef spre casele lor, doar după ce au admirat focul de artificii.